Probleme cu Black Friday la eMAG

12.11.22  Ethos Utile
După cum vă spuneam încă din 12 octombrie, e bine să vă pregătiți din timp de Black Friday, notându-vă undeva prețurile la produsele care vă interesează încă de pe atunci, adică cu o lună și ceva înainte de Black Friday, ca să le puteți folosi pe post de preț de referință pentru când o să sosească efectiv Black Friday. Iată că Black Friday a sosit, iar unii utilizatori raportează prețuri scăzute artificial și o serie de alte probleme chiar și la site-uri mari și solide, precum ar fi eMAG.

Black Friday


Vineri, adică ieri mai devreme (am fost tentat să scriu că azi, dar deja e trecut de miezul nopții), câțiva utilizatori de la Arhi s-au plâns la el pe blog cu privire la diverse probleme legate de prețuri. Astfel, Vlad zice:

Încă sunteți atât de creduli.
Pai cum plm poți sa faci milioane de euro dacă nu prin prosteală ?
M-am ars anul trecut cu eMAG-ul viitorului.
Urmăream un telefon google pixel era 2200 de RON și înainte de bf l-au urcat la 2700.
Le-am făcut reclamație și a rămas același preț la produsul respectiv adică 2700.

Și primește un răspuns comic de la fusarPulsar:

Deci practic tu esti vinovat ca a ramas pretul sus. Daca taceai, il coborau la loc dupa. Ai sa-mi dai 500 lei…

Ceva mai jos, un alt comentator, cu nume fptpoze, spune:

Cetin, te rog sa n-o iei personal!

eu chiar urmaresc preturile pe fine store, cateva cifre/date aruncate:

GENTLEMAN JACK 1L pe 15 sept 2022=165,98, azi 179,98
Glenmorangie Signet 0.7L pe 15 sept 2022 = 819,91 azi 936,26
Glenfiddich Reserve Cask 1L pe 15 sept 2022 = 299 azi 322,47, dar stoc epuizat

nu inseamna ca nu mai comand, doar ca am asa….un gust amar…. de prosteala pe fata, si atunci trb sa beau ceva

Și pe aceeași pagină (și chiar în corpul articolului) cineva acuză un angajat de la eMAG că le recomandă vânzătorilor scheme de urcare sau "poziționare" artificială a prețului în așa fel încât reducerea de Black Friday să pară cât mai mare. Sigur, nu e clar dacă mailul prezentat acolo e real sau nu, dar dacă astfel de discuții intervin chiar și la site-uri precum eMAG, care este un colos, atunci ce credeți că va fi pe la magazinele mai mici?

Așadar, este foarte util să vă pregătiți din timp de Black Friday, iar dacă citiți cu atenție toate comentariile de la articolul lui Arhi veți descoperi că există și extensii de browser care să vă ușureze și automatizeze această sarcină a urmăririi prețurilor la diverse produse. Personal încă nu le-am probat, dar probabil o să o fac pe viitor, pentru că cunoașterea înseamnă putere iar în cazul de față cunoașterea înseamnă bani.

Cumpărați în cunoștință de cauză!