Chestiuni organizatorice

4.11.22  Ethos Bloguri

Vreau să fac câteva mici anunțuri de natură organizatorică. În primul rând, intenționez ca în viitorul apropiat să schimb tema acestui blog. Sau dacă nu, să o editez pe aceasta care e acum și să o îmbunătățesc. Dar m-aș gândi la o schimbare a ei și pentru că îmi doresc să postez mai multe articole cu umor, cu poze amuzante, cu citate și chestii care să-ți dea de gândit, și poate voi găsi o temă mai adecvată pentru așa ceva.

scris pe blog la laptop

Apoi, aș vrea să-mi fac timp să văd de ce deși blogul are SSL (https în fața adresei), unele resurse sau elemente de pe el nu sunt securizate (cum ar fi unele imagini). În principiu nu cred că o să am mult de lucru aici pentru a corecta, dar e necesar să-mi fac timp. Bine, nu m-am grăbit cu asta și pentru că site-ul de față este blog, așa că nefiind un magazin online sau ceva platformă pe care cititorii să aibă conturi, nu prea există riscul să-și piardă date sau parole, că nu se loghează nicăieri. Pe Life is Good lumea citește, nu face tranzacții.

Apoi, vreau să dau drumul comentariilor. Le am închise cam de pe când le-am mutat pe Google+ și apoi Google, în infinita lui bunăvoință și înțelepciune, a decis să închidă platoforma Google+, anunțându-i pe bloggerii care au recurs la acest sistem că-și vor pierde toate comentariile. Ei, eu avusesem tema editată mai înainte ca să nu permită decât comentarii prin Google+, așa că acum va trebui fie s-o modific din nou, fie s-o schimb. Căci de atunci comentariile la mine au fost oprite. (Pe de altă parte, asta m-a salvat de mult spam.)

În sfârșit, urmând sfatul pe care mi l-am dat singur cu altă ocazie, mi-am făcut un fel de bloc de notițe, în care să îmi notez ideile care-mi vin pentru articole de scris pe blog. În caz că nu am timp sau chef atunci pe moment să le aștern pe pagina digitală, le trec în acel carnețel, ca să nu le uit. Carnețel care la mine pe calculator este un fișier notepad (câtă ingeniozitate din partea mea aici!), iar pe telefon este o aplicație default de notițe. Lucruri simple, dar foarte utile.

Cam atât, cel puțin legat de blogul ăsta. Voi cum stați cu blogurile? Ce, nici măcar nu aveți? Păi atunci faceți-vă, că astăzi nimeni nu mai vrea să scrie, toți se mută înspre vloguri și rețele sociale, așa că dacă vă veți deschide un blog veți face automat parte dintr-o elită. :)