Frumos - un cuvânt atât de frumos

28.10.22  Ethos Reflecții

Chiar dacă pare ceva pueril, de fapt cuvântul "frumos" este foarte frumos. Pentru că el indică o anumită stare de transfigurare, de pozitivism, de perspectivă luminoasă, de optimism. Iar noi îl folosim astăzi atât de rar.

peisaj mirific

Mi-am adus aminte de asta de la Mircea Badea, care tot spune "frumoasa emisiune". Eu nu prea îl urmăresc, dar când mai dau de el pe YouTube îl tot aud cu "această frumoasă emisiune", "frumoasa emisiune", "minunata emisiune" etc. Nu știu cât la sută din ce zice este ironie, dar chiar și așa, a fost pentru mine un pretext ca să scriu acest articol.

Într-un fel, se poate spune că suntem ceea ce vorbim. Asta deoarece vorbele ne reflectă fidel gândurile și conștiința. Și atunci, dacă noi continuăm să ne plângem de una și de alta și să privim lucrurile din jurul nostru ca fiind urâte, vom ajunge să vedem doar urâtul și să rezonăm numai cu el. Pe când dacă ne vom focaliza pe partea plină a paharului observând mai ales frumosul, vom ajunge și noi să avem stări minunate și să fim frumoși.

Și uite-așa, mi-a ieșit un articol excelent și frumos! :)