Gresie, faianță și magazine online

24.10.17  Ethos Plus
Dacă este un lucru care nu-mi place la magazinele online, e că aceste magazine îți prezintă de obicei produsele sortate după popularitate, număr de vânzări sau alt criteriu complet irelevant pentru tine. Sau cel puțin pentru mine. Nu știu alții cum sunt, dar eu când intru pe un magazin anume, vreau să văd produsele sortate frumos după preț, începând cu cel mai ieftin sus, că nu-s milionar.

gresie

De exemplu, să zicem că intri pe Google și cauți adeziv pentru gresie la pret avantajos, că vrei să-ți renovezi casa și ai nevoie de adeziv gresie, respectiv adezivi faianță. Și ajungi pe macostore.ro. Acolo ei îți afișează adezivii pentru gresie și faianță ordonați după criteriul "recomandate". Și aici apare problema: dacă nu ești atent, vei lua primul produs, la prețul de 23,67 de lei, ca fiind cel mai ieftin. Pentru că 23 de lei e puțin, nu? Dar poate găsești unul mai ieftin de atât, la un alt magazin. În schimb, dacă sortai produsele de pe macostore după preț, vedeai că cel mai ieftin adeziv pentru gresie și faianță de la ei costă numai 14 lei. Păi să nu-ți pară rău că l-ai pierdut?

Mă rog, nu-i zice adeziv pentru gresie și nici adeziv pentru faianță, că-i zice adeziv pentru plăcile ceramice, ceea ce-i fix și exact același lucru, că gresia și faianța sunt de fapt plăci ceramice, la ele se referă plăcile ceramice. Deci e adeziv universal, ieftin, pentru orice plăci ceramice, în sac de 25 de kilograme, la prețul de, cum ziceam, numai 14 lei. Sau 13.94, ca să fiu mai exact, iar asta-i a doua chestie care mă disperă la magazine, prețurile cu 9.99. Dar să revin. Produsul poartă sigla SikaHome iar prețului mic nu îi sunt atașate niște condiții speciale, poți cumpăra foarte bine acest adeziv la sac, adică la bucată. Mișto dacă vrei să-ți faci niște lucrări prin baie sau să pui gresie pe hol, fără să trebuiască să cumperi 10 saci, cu care nu mai ai ce face după aceea. Nu știu dacă firmele de construcții primesc ceva discount la comenzi mai mari, dar puteți încerca.

Pe de altă parte, s-ar putea să mă înșel eu. Pe Curierul Național sunt date niște sfaturi de care sa tii cont cand cumperi o casa, iar calitatea materialelor folosite de tine inițial este una din condițiile care te pot scuti de renovări iminente. Așadar, dai un ban dar îți cumperi un adeziv pentru gresie mai bun, o placă de faianță de calitate superioară etc, și astfel ele te țin mai mult, rezistă mai bine la proba timpului, își păstrează aspectul pentru mai mult timp etc. Așa că poate sortarea respectivă, cu produse recomandate în față, este mai utilă pentru cei care caută în primul rând calitatea produsului și nu cel mai mic preț al lui.