De ce ți-ai cumpăra o centrală termică

17.10.17  Ethos Plus
Berluni este unul din numele care-ți vine în minte când te gândești la centrale termice cu condensare sau când dai o căutare pe Google după centrala ariston. Unora dintre voi o să vi se pară poate puțin verosimil, dar există încă foarte multe locuințe care nu au o centrală termică ariston, cu condensare sau de alt tip. Pe de o parte, în zonele limitrofe ale orașelor sau în zonele rurale (sau cu orașe mici) există numeroase case și apartamente cu încălzire tradițională, pe lemne. Din fericire lemnele sunt ieftine și încă se găsesc la noi, că mai avem păduri, dar au niște însemnate dezavantaje.

centrala ariston

De ce ți-ai înlocui încălzirea pe lemne cu un sistem centralizat, pe gaz? Simplu: scapi de necesitatea de a-ți procura combustibil lemnos în fiecare an. Scapi de munca pe care o implică tăiatul butucilor, clăditul lor astfel încât să se uște, transportatul lor la tine în locuință. Scapi de mizeria pe care o fac aceste lemne și de curățatul sobei o dată pe an sau o dată la doi ani. Sobă care, oricum, va scoate fum uneori. Și la preț, dacă te gândești, s-ar putea să ieși la fel per total. De ce să nu te bucuri de tot confortul pe care o centrală modernă, în condensare, ți-l oferă, putând regla oricând dorești temperatura printr-o simplă apăsare de buton, fără să mai fie necesar să faci foc în sobă?

Pe de altă parte, există multe apartamente chiar în București, înțeleg, racordate la un sistem de încălzire în comun. Ori Radetul îți dă căldură când și cum vrea el, și se mai oprește, și te taxează idem. Așa că o centrală ariston poate fi soluția la independența ta calorică. Poți avea apă caldă și căldură în condițiile tale, oricând dorești, plătind doar consumul tău. Ariston este unul dintre producătorii cunoscuți de centrale termice cu condensare, singurele acceptate acum (dacă aveți una care nu e în condensare, cred că va trebui să o schimbați în maxim 10 ani de la achiziție), cu sediul în Italia. Și e important să-ți iei o centrală termică de la o firmă cunoscută, centrala nefiind asemenea unei perechi de ghete care, dacă se strică, o arunci la coș și-ți cumperi alta.

Pe berluni.ro există 11 modele de centrale ariston, cu prețuri de la 2550 de lei la 6590 de lei, pentru toate gusturile și nevoile. Primele două centrale din lista lor au reducere semnificativă, de 100 și respectiv 435 de lei. Un element important de care e bine să țineți seama când vă cumpărați o centrală termică este și puterea ei, raportată la spațiul fizic (sau numărul de camere) pe care va trebui să îl/le încălzească. Așadar, nu săriți din prima la cele mai ieftine centrale, înainte de a vă informa complet cu privire la necesitățile dvs. Din fericire, Berluni oferă și consultanță specializată în domeniu.

Dacă mai adăugăm la asta faptul că, conform propriilor informații de pe site, atunci când comanzi o centrală de la ei, nu cumperi doar un produs, ci un serviciu complet de livrare, montaj, service și garanție, nu-mi rămâne decât să vă urez ierni cât mai plăcute și călduroase!