Unde găsim detergenți bio

30.4.17  Ethos Plus
La întrebarea "există săpunuri și detergenți de vase ecologici la prețuri accesibile?", răspunsul nu poate fi decât da, deoarece produsele Sodasan de la Bioportal îndeplinesc atât criteriul de detergenți bio cât și criteriul accesibilității, fiind blânde nu numai cu pielea, ci și cu buzunarul vostru. De ce am alege și folosi niște detergenți ecologici, în rândurile de mai jos.

natural

La prima vedere, un detergent este un detergent, de ce ar trebui să fie natural? În fond, cu toții știm că orice săpun este alcătuit dintr-o serie de substanțe chimice cu rol de îndepărtare a mizeriei și grăsimilor, deci e cumva normal ca aceste produse să nu fie naturale. Ei bine, nu este întru totul adevărat. Pe pagina celor de la bioportal.ro găsim 50 de produse pe bază de ingrediente, ni se spune, 100% naturale, din rândul detergenților și săpunurilor. Deci există și soluții de acest tip.

Tot de pe site aflăm că detergenții bio Sodasan sunt rezultatul unei experiențe de 20 de ani în industria alternativă a cosmeticelor și produselor de curățare bio, nepoluante și delicate cu pielea, realizate pe bază de uleiuri vegetale. Eu până acum nu am comandat, dar văd niște prețuri cât se poate de mici: sunt o mulțime de detergenți bio și săpunuri naturale, cu extracte de trandafiri, tei, portocală și scorțișoară de-ți lasă și gura apă, cu prețuri între 6 și 10 lei!

De ce ai cumpăra astfel de produse, în afară de mirosul lor natural și plăcut? Păi pentru că vin în contact cu pielea atunci când te speli pe mâini sau când speli un vas. În mod normal, pielea este o barieră foarte puternică și rezistenă ce protejează organismul de agresiunile factorilor externi. Dar de ce să nu o protejăm, în loc să o bombardăm cu și mai multe chimicale, atunci când spălăm ceva? De ce săpunul sau detergentul să nu fie, în același timp, și un balsam pentru mâini, și un produs cosmetic natural și regenerant?

Să iau un exemplu: săpun solid cu extract de Tei, 100 de grame, 8 lei. Fabricat conform rețetelor vechi, în ceaun deschis, cu unt de Shea și uleiuri esențiale adăugate după răcire și solidificare. Se poate folosi pentru față și corp, fiind potrivit și cu tenurile sensibile. Nu doar spală, ci și întreține și hrănește pielea, o dezinfectează și îi conferă o mireasmă naturală și sănătoasă.

Pe mine unul m-au cucerit, așa că o să trec site-ul într-o listă cu magazine esențiale, pentru viitor. Dar poate că eu sunt puțin biased, în general preferând produsele naturiste în locul celor clasice, pline de chimicale, cu care ne spală pe creier mass-media, pentru profitul marilor corporații. Voi?