Mașinile se repară online

30.4.17  Ethos Plus
Dacă ai o mașină de ceva timp, te-ai confruntat mai mult ca sigur cu problema prețului exagerat pe care ți-l impun cei de la service-urile auto, care ar lua și pielea de pe tine, dacă ar putea. Sunt chiar multe cazuri de șoferi care și-au dus mașinile în astfel de service-uri pentru o anumită problemă, de exemplu pentru repararea frânei, și s-au trezit cu o factură pentru înlocuirea cutiei de viteze, a tobei și a altor piese care au fost descoperite acolo ca nefuncționale și au trebuit schimbate. Deci mergi cu o problemă și ei îți rezolvă 10, manopera e scumpă iar piesele sunt și ele scumpe. Ce e de făcut?

nissan

Soluția e simplă: cumpara piese auto online și ai scăpat de supra-prețul lor de la service. Du-te cu piesele care trebuie înlocuite la tine și specifică că dorești să plătești doar manopera și vrei să îți pună piesa ta, nu să comande ei o piesă, la prețul lor. Totodată, specifică că nu dorești alte reparații decât cele pentru care te-ai dus. Și cu asta ai economisit o grămadă de bani.

Este posibil ca unele firme chiar să te refuze dacă procedezi așa. Dar cel puțin vei avea o metodă de a separa țeparii de firmele cât de cât acceptabile. Sigur, ar fi și mai bine dacă te-ai pricepe tu la mecanică sau ai avea un prieten care se pricepe, atunci ai beneficia și de manoperă de calitate, la un preț corect, realist. Dar în lipsa lui, măcar reduci prețul pieselor cumpărate.

În afară de asta, cumpărarea unor piese auto online îți oferă alte câteva avantaje. Un magazin piese auto de pe net poate fi accesat și ziua și noaptea, și în cursul săptămânii și în weekend, din pat sau fotoliu, nu îl vei găsi nicidoată închis. Un magazin serios, cum este cel din primul link (AutoAtu.ro), va avea piese auto originale pentru aproape toate mărcile și modelele de mașini. Iar tu vei avea timp să le consulți și compari în liniște.

La un magazin offline, nu găsești tot ce îți trebuie, vânzătorul este aglomerat și grăbit, nu are cine să te ajute cu prea multe informații. Pe un site de piese auto găsești toate produsele, pe care le poți sorta după preț, după fabricant etc, putând astfel alege piese auto ieftine și bune dintr-un singur click. Iar apoi primești acasă exact ce ai comandat, prin curierat rapid.

Bine, ăsta nu e un avantaj strict al pieselor auto, ci al oricărui tip de magazin online. Dar este și o modalitate de a-ți repara mașina într-un mod, zic eu, poate mai ieftin și mai avantajos decât să o dai pe mâna unor mecanici.