Cum să faci bani în România

6.2.17  Ethos Plus
Dacă vrei să faci bani în România modernă, probabil ai la dispoziție trei metode. Prima este să te naști într-o familie bogată. Dacă n-ai norocul ăsta, ai putea încerca să îți plagiezi doctoratul și să te bagi în politică. În sfârșit, a treia și ultima variantă ar fi să muncești. Dar nu orice fel de muncă conduce la succes; trebuie să ai și puțin spirit de antreprenor. Din ciclul femei de afaceri puternice din România, care au pornit de la zero, vă invit să intrați pe luchi georgescu biografie, unde o să descoperiți cum poți ajunge de la a dormi în gară la a deține un loc meritoriu în paginile Forbes.

luchi georgescu

Luchi Georgescu este cunoscută mai ales ca urmare a relației de 20 de ani cu Gigi Netoiu. Dincolo de asta, este o femeie de afaceri care a pornit de la nimic și și-a construit, pe muncă proprie, o afacere de zeci de milioane de dolari. Numele ei este legat de mezelurile Meda și mai ales de vinurile Vincon, companie care, atunci când a cumpărat-o de la stat, nu avea nici măcar podgorie. Cum a reușit să ajungă de la a vinde vinuri vrac nemților, contra unor prețuri mici, la a deține circa 100.000 de sticle de vin foarte scump în vinoteca proprie, aflați dând o căutare după luchi georgescu cv sau din paginile wall-street.ro.

Spiritul de întreprinzător se vede de mic. Cam ce preocupări au copiii de 5-10 ani? Probabil, majoritatea, să se joace. În cv-ul lui Luchi Georgescu nu scrie așa ceva. Cartea luchi georgescu biografie începe cu pagina în care o fetiță de 5 ani vindea bujorii din cartea bunicii, ca să facă bani. Mai târziu, pe la 20 de ani, fetița devenită între timp adolescentă pleca de acasă, din cauza unor divergențe cu familia, și dormea singură, în gară. În doi ani a ajuns la un apartament și o mașină „vai de capul ei”, cum o descrie singură. Iar de acolo tot mai sus.

vinuri vincon

Succesul în afaceri presupune investiții iar investițiile presupun riscuri. Dacă în plus ești și în România postdecembristă, riscurile sunt cu atât mai mari, pentru că mediul de afaceri este unul dur. Dar nici birocrația, nici politicile instabile, nimic nu te poate opri, dacă ai în minte un țel clar și ești dispusă să mergi până în pânzele albe pentru a ți-l atinge! Sigur, o căutare după luchi georgescu biografie sau luchi georgescu cv nu vă va scoate în față excursii la paris și blănuri scumpe, pentru că, în timp ce tinerii de bani gata nu știau pe ce să îi spargă, Luchi Georgescu, la circa 25 de ani, continua să reinvestească profiturile, preferând în schimb să mănânce, fie și din ambiție, biscuiți.

Cum arată și ce face femeia care în 2017 deține 40 de milioane de euro și lucrează 12-14 ore pe zi, vă las să citiți în wall-street.ro. Concluzia este simplă: se poate, dar nu orice mentalitate te poate duce pe culmile succesului. Pentru că, până la urmă, totul ține de perspectiva cu care pleci la drum. Sau cel puțin asta am înțeles eu din cv-ul lui Luchi Georgescu.

surse foto: wall-street.ro