Idei de mobilare a bucătăriei

30.1.17  Ethos Plus
Vremurile când eram limitați la a cumpăra scaune de bucătărie în funcție de oferta magazinului din orașul nostru au cam apus. Astăzi, dacă intri pe un magazin online dedicat scaunelor, cum este scauneonline.ro, vei găsi o paletă largă de scaune de bucătărie de toate tipurile, formele, culorile, modelele, prețurile, stilurile, materialele etc etc etc. Dar, odată cu înbogățirea ofertei, se pune și întrebarea: ce scaun să îmi achiziționez?

scaun dining

Pentru aceasta e util să ținem cont de niște sfaturi. În primul rând, este firesc să cumpărăm mai multe scaune de bucătărie de același tip și nu de modele diferite, pentru ca ele să fie în ton. Devine cu atât mai important să găsești modelul ideal pentru bucătăria ta, ca să nu regreți mai târziu. Mai jos am alcătuit o listă cu câteva criterii, indicații și sfaturi în această direcție, de care puteți ține cont dacă le considerați folositoare. Și de ce n-ar fi, când statisticile ne spun că omul petrece, în medie, 6-8 ore pe zi stând pe scaun? E adevărat, nu neapărat pe un scaun bucătărie sau pe niște scaune dining, că nu mănâncă tot timpul.

Când vine vorba de sfaturi pentru alegerea potrivită a scaunelor de bucătărie, probabil cel mai important lucru de care trebuie să ținem cont este faptul că bucătăria e frecventată de toți membrii familiei, care obișnuiesc să ia masa împreună. Și cum de multe ori bucătăria este mai mică decât o cameră normală, o atenție sporită va trebui acordată spațiului disponibil. Dacă familia e numeroasă și spațiul bucătăriei mic, probabil veți dori să alegeți niște scaune pliante bucătărie, în locul unor scaune lemn bucătărie sau scaune bucătărie moderne și mari, cu spătar, care ar ocupa mult loc și ar fi greu de manevrat.

Un alt factor important în decizia noastră este asortarea. Decât să luați un scaun bucătărie alb și unul negru, mai bine cumpărați scaunele simultan cu masa, astfel încât să fie toate din același set. Dacă nu se poate, atunci cel puțin cumpărați niște scaune de bucătărie moderne, care să se potrivească cât mai bine atât la formă și mărime, cât și la culoare sau material, cu masa. De exemplu, dacă masa este din lemn, puteți opta pentru niște scaune de lemn.

Iubitorii simplității și ai minimalismului pot opta pentru niște tabureți simpli sau scaune fără spătar, dar țineți cont că nu sunteți singuri în familie, așa că ar fi frumos să vă consultați cu ceilalți înainte de a alege un model. Vestea bună este că, indiferent de opțiuni, indiferent că vorbim de scaune tapitațe, din lemn sau din metal, de o anumită culoare sau cu un mozaic cromatic, pătrate sau rotunde, cu design calsic sau modern al picioarelor, pe site-ul din primul link veți găsi, fără îndoială, ceva pe gustul dvs, la prețuri de la 128 de lei în sus.