Grecia ca destinație turistică

26.1.17  Ethos Plus
Scriam mai devreme pe alt blog despre ofertele de vacante Grecia de pe travelidea.ro, punând accent mai ales pe ideea de early booking (care vă permite să vă cumpărați bilete foarte ieftine, cu condiția să le luați cu câteva luni în avans), când am văzut numărul mare al acestor oferte. Pe Travelidea avem, numai pentru Grecia, 14 destinații și 1071 de oferte pentru ele! Și mi-am adus aminte de locurile fascinante pe care le poți vedea în țara elenă.

Santorini

Grecia este un centru cultural european. Puțină lume realizează că, de fapt, o mare parte din cultura dar și științele noastre exacte se sprijină pe umerii grecilor antici. Nume ca Socrate, Pitagora, Ptolemeu sunt produse ale acetei țări, oameni ale căror chipuri le vedem ilustrate în manualele noastre de chimie, algebră, geometrie și filosofie. Dar ce-ar fi să le vedem chipurile pe viu, în statuile din țara lor de baștină? Ce-ar fi să le călcăm pe urme?

Din acest punct de vedere, Atena suscită interesul pasionaților de cultură prin numărul mare de muzee și bogăția artistică a exponatelor din ele. Găsim relicve ale unor vremuri demult apuse, fragmente ale unor statui celebre pe plan mondial, găsim mostre ale unei civilizații care gândea liber în vremea când multe alte popoare erau încă în sclavagism. Iar acestea, zic eu, merită vizitate.

statuie greceasca

Tot Grecia ne oferă o bogăție de peisaje și forme de relif, prin mulțimea de insule și insulițe pe care le deține, astăzi aflate pe listele de turism ale marilor agenții din întreaga lume. Multele Athos sau arhitectura unică a caselor de pe insula Santorini sunt numai câteva exemple de destinații de vis, care vă așteaptă să le gustați farmecul și misterul. Iar toate acestea se pot face, prin TravelIdea, pentru o medie de câteva sute de euro, cu cazare de 5 sau 7 nopți inclusă, dacă vă comandați din timp biletele.

Desigur, nu toți vor fi interesați de Grecia, preferând în schimb cea mai ieftină și accesibilă destinație. Acestora le recomand pagina cu vacante Bulgaria, unde prețurile încep de la 83 de euro. Ceea ce s-ar putea să fie mai ieftin decât un concediu făcut undeva la noi în țară, într-o stațiune de la mare, de exemplu. Da, și bulgarii au mare, iar prețul este comparabil cu al nostru, dacă nu mai mic. Dar condițiile, îmi șoptește cineva din culise, sunt semnificativ mai bune.

insula greceasca

În orice caz, dacă vă comandați din timp locurile, aveți șansa de a petrece o săptămână minunată, într-o altă țară, cu niște costuri destul de mici. Și, bineînțeles, de a vă pune o mulțime de poze pe Facebook, spre ciuda sau invidia prietenilor voștri rămași acasă! :)