Diferenta dintre o simpla camera si un sistem complet de supraveghere

5.12.16  Ethos Plus
(va propun un articol primit pe mail, util si edificator pentru diferenta dintre o simpla camera video si un sistem complet de supraveghere)

Probabil ca multi dintre voi ati gandit ca poate o camera de supraveghere ar fi utila in protejarea locuintei fie a unei mici afaceri. Ar fi totusi important de stiut ca pentru a putea avea rezultatele pe care probabil le dorim cu toti, avem nevoie de mai mult de atat.

camera video

Pentru a putea intelege mai bine ce ne-ar trebui si care sunt diferentele intre o simpla camera si un sistem complet, putem lua legatura cu un specialist si ne putem prezenta ca si cum am fi niste simpli clienti care doresc sa isi protejeze casa. Inca de la inceputul discutiei specialistul ne-ar intreba daca dorim doar o simpla camera si avem un sistem la care sa o atasam sau daca dorim sa facem un kit complet care sa inregistreze si sa transmita online. Acesta ne-ar explica ca o simpla camera doar va surprinde imaginile, dar in lipsa altor componente nu le va stoca si nici nu le va transmite online, lucra care daca stai sa te gandesti nu te ajuta prea mult. Multe persoane sunt interesate de fapt de un kit pentru supraveghere video, kit care daca este conectat la internet ne poate permite sa vedem imaginile de pe telefon. De asemenea putem conecta kitul si la un monitor sau televizor si putem vedea in timp real ce se intampla.

Un sistem complet de supraveghere video are in componenta:

a) DVR

b) Hard disk

c) Camere de supraveghere pentru interior sau exterior

d) Accesorii

e) Cabluri

f) Optional Monitor

Acum sa le luam pe rand si sa vedem ce face fiecare si la ce foloseste.

a) DVR - este destul de important pentru intreg sistemul, el preia imaginile de la camere si le stocheaza fie pe hard disk, fie le transmite pe monitor, tv sau internet.

b) Hard disk - este memoria sistemului, aici se vor stoca toate inregistrarile, iar cand vom dori sa vedem o inregistrare, vom accesa informatiile de pe hard disk si vom rula inregistrarea.

c) Camerele - acestea sunt cele care surprind imaginile si le transmit mai departe la DVR.

d) Accesoriile (mufe si surse de alimentare) - foarte importante in a face conexiunea dintre camere si DVR, dar si in a oferi curentul de care acestea au nevoie.

e) Cablurile - desi multi am fi tentati sa mergem pe wireless, cele mai bune rezultate se obtin pe cablu, asa ca acestea sunt destul de importante pentru a asigura transmisia datelor dintre echipamente.

f) Monitorul - cei care doresc pot conecta sistemul la monitor si pot vizualiza in timp real ce se intampla.

Speram ca acest articol sa lamureasca aceea confuzie din titlu pe care de regula o fac multi oameni. Un site care vinde sisteme si camere de supraveghere si pe care puteti gasi atat preturi bune, dar si persoane care sa va explice tot ce vreti sa stiti este i-Video. Daca totusi mai aveti neclaritati si vreti sa optati pe viitor pentru aceste produse, sfatul nostru ar fi sa discutati inainte cu un consultant si sa adresati toate intrebarile pe care le aveti, cu siguranta veti primi mai multe raspunsuri si veti face o alegere inteleapta apoi.