Târgul de Crăciun de la Sibiu

29.11.16  Ethos Plus
Cei de la Tui Travel-Center vin să ne propună niște Oferte Targ de Craciun Sibiu 2016 la preturi accesibile, începând de la 67 de euro, pentru 4 zile: 15-18 decembrie 2016. Un târg de Crăciun Sibiu 2016 vă poate aduce mai aproape de magia sărbătorilor de iarnă a unor locuri neublate, dar tot de la noi din țară, pentru sume foarte mici. Asta dacă nu aveți banii, timpul sau cheful să vă îndreptați spre alte destinații, mai exotice.

Sibiu

Sau poate ar trebui să-l numesc Târg Crăciun Sibiu 2017, în buna tradiție a celor care scot un produs la mijlocul lui 2015 și îl botează cu 2016 în coadă. De data asta vorbim de finalul de an, se apropie revelionul, așa că 2017 este mai justificat. În orice caz, iată câteva atracții turistice din orașul transilvănean:

Muzeul Național Brukenthal are sediul în palatul cu același nume, adică Brukenthal, construit de baronul cu același nume, adică Samuel von Brukenthal, între anii 1778 și 1788. Atât i-a trebuit baronului să-l ridice, 10 ani, voi îl puteți vizita într-o zi. Să nu credeți că n-aveți ce vedea acolo, conform Wikipediei în 2015 muzeul a totalizat peste 400.000 de vizitatori. Din țară și de peste hotare, firește. Pentru că e o chestie interesantă asta, fiecare își dorește ceea ce nu are: noi mergem în vizită la străini și străinii vin în vizită la noi, ambele categorii cheltuind mai mulți bani decât dacă și-ar petrece sărbătorile în țara lor. Dați o căutare după preturi targ de Craciun Sibiu și preturi Craciun Tenerife, și o să vedeți la ce mă refer.

În unele municipii românești, trecerea dintr-un bulevard în altul se face printr-o străduță sau un gang. Gangul care unește Piața Mare cu Piața Mică din Sibiu definește baza unui turn, numit Turnul Sfatului. Nu știu exact cine și pe ce probleme s-a sfătuit acolo, dar eu m-aș sfătui, de exemplu, cu iubita mea, ce planuri să ne facem pentru 2017, admirând eventuala zăpadă de pe stradă și gustând din magia Crăciunului. Voi nu?

Sibiu

Ca variantă la leșinul televizat din timpul vizitelor la moaște, Sibiul ne oferă Catedrala Mitropolitană, centru cultural și istoric al orașului. Lăcașul este o copie la scară redusă a Catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol, având toate trăsăturile unei bazilici bizantine autentice, mai puțin prețul sau costurile aferente vizitării lui, pentru că vorbim de un târg de Crăciun la Sibiu, nu la Constantinopol.

Dar, probabil, aceste muzee și centre culturale vor fi vizitate în treacăt, motivul principal al participării voastre la Târgul de Crăciun din Sibiu fiind plimbarea pe arterele principale ale orașului, prin centru, mai exact prin Piața de Crăciun și cumpărarea de diverse lucruri. În fond, nu ăsta e scopul principal al unui Târg de Crăciun dintr-un oraș mare? După cum ziceam, pe tui-travelcenter.ro ofertele încep de la 67 de euro dar puteți alege oricare din cele 9 hoteluri afișate pe site. Așa că dacă vreți să vedeți orașul care ne-a dat actualul președinte, aveți o ocazie minunată, acum că se apropie sărbătorile de iarnă.