Românul adevărat conduce Dacia

31.5.16  Ethos Plus
Circula mai demult o glumă cum că programatorii adevărați codează în 1 și 0 (singurele valori posibile ale unui bit, care, prin combinații multiple, ne dau octeții ce salvează absolut totul în calculatoare). Făcând o paralelă, ne-am putea gândi la românul adevărat, și la ce produse sau mărci reprezentative de produse avem noi. Cred că una dintre cele mai cunoscută mărci de succes este cea a autovehiculelor Dacia. În acest articol o să vă prezint un magazin cu piese auto Logan, cel mai utilizat și dorit model al brandului.

programatorii adevărați

Magazinul are un site cu nume interesant, autoatu.ro, și poate fi accesat dând click pe linkul de mai sus sau scriindu-i adresa în bara URL a browserului. De la prima intrare am fost plăcut surprins de lipsa elementelor distractive din pagină și de modul în care informația este aranjată și prezentată vizitatorului. Sus de tot avem logo-ul magazinului, niște numere de telefon, linkuri sociale, o casetă de căutare și meniurile principale, care sunt puține, având rolul să simplifice, nu să complice lucrurile. Urmează o serie de mărci, practic pentru toate tipurile de mașini din circulație, după care o serie de categorii, ambele cu iconițe/logouri specifice, apoi piese universale și jos chiar știri din lumea auto.

Dacă vrei niște piese Dacia Logan ieftine, poți face o căutare după numele piesei sau poți utiliza sistemul de navigare pornind de la categoria piesei, toate acestea din pagina principală a site-ului, autoatu.ro. Avantajul unei căutări după piese auto Logan preț este că le găsești sortate în ordine crescătoare după costul lor, cele mai ieftine fiind în față. Iată de exemplu cum arată rezultatele unei astfel de căutări după filtre de aer pentru Dacia Logan (click pe imagine pentru mărire):

filtre aer dacia logan

Din păcate, site-ul are și erori. Astfel, dacă vrei să navighezi plecând de la mărcile de mașini, adică de exemplu dacă dai click pe linkul spre piese Dacia Logan pe care l-am pus în primul paragraf, orice accesare a oricărei subcategorii de acolo produce o eroare de următorul tip (click pe imagine pentru mărire):

piese dacia logan - eroare

Aceasta nu este specifică doar pieselor Dacia sau Logan, ci apare și la alte mărci de mașini, poate la toate. Mai mult, dacă accesezi site-ul folosind un browser non-standard (adică diferit de Firefox/Chrome/IE/Safari), primești automat versiunea de mobil a site-ului, deși ești pe desktop. Lăsând însă aceste mici erori la o parte, care mai mult ca sigur se vor rezolva (probabil la ora la care citești acest articol ele sunt doar o amintire), am rămas, cum ziceam, plăcut impresionat de modul în care poți naviga și poți căuta piesele auto ce te interesează.

Pe vremea lui Ceaușescu, Dacia era singura mașină din România. Foarte rar vedeai pe străzile patriei un alt nume de mașină. După aceea însă, au început să se importe mașini la greu. Cu toate acestea, Dacia rămâne în continuare o mașină de succes, care s-a adaptat vremurilor și care oferă calitate comparabilă cu cea a automobilelor germane sau franceze, de exemplu. Iar modelele Logan și Duster au reportat succes chiar și în afara țării.