Tu ți-ai cumpăra un fotoliu de masaj?

31.5.16  Ethos Plus
Pentru mine fotoliile de masaj reprezintă o chestie inedită, de care probabil nu mă voi putea atinge în următorii câțiva ani, din motive de incompatibilitate cu strategia mea de alocare și distribuire a resurselor financiare :) dar există fără îndoială și oameni care își permit diverse lucruri ce țin de domeniu luxului. Pentru că eu aici aș încadra aceste fotolii, nu la necesități. Sau greșesc? Haideți să facem o scurtă analiză a lor, luând ca model orice fotoliu masaj de pe komoder.ro.

fotoliu de masaj iRest

În primul rând, masajul. În mod clar, având în vedere stilul de viață al omului modern, el reprezintă o modalitate plăcută și naturală de a ne păstra suplețea, buna dispoziție, starea generală de relaxare și chiar sănătatea, în pofida faptului că avem un job ce ne predispune la o viață sedentară. Deci clar, este un lucru bun. Putem opta, bineînțeles, pentru un salon de masaj, dar implică să ne deplasăm de fiecare dată până acolo și să plătim. Beneficiile unui fotoliu cu masaj sunt aceleași, doar că îl plătești o singură dată, îl ai la tine acasă și îl folosești cât vrei (poți și să dormi în el, nu e cu limită de timp). Mult mai comod și mai la îndemână, am putea spune.

De altfel, citesc pe Adevărul că unele firme au început să aducă fotolii de masaj pentru angajați, și vă spun zău că mi-ar plăcea să lucrez într-o astfel de firmă, dacă ea există și pe teritoriul țării noastre. Totuși, să mergem și la preț. Pe site-ul Komoder (al cărui nume implică ideea de comod) nu sunt afișate prețurile, dar ni se spune că fotoliile lor te masează ieftin, ba chiar că sunt fotolii de masaj cu prețul cel mai mic din țară. O căutare pe Google după fotolii masaj preț nu mă lămurește nici ea prea mult: la ofertele care îmi fac cu ochiul trebuie să trimit mail pentru a afla prețul. Oricum, același lucru îl putem face și pe Komoder, primind pe mail promoția sau oferta curentă. Nu știu dacă e mai bine așa, nu sunt în domeniu, pot doar să presupun că la un astfel de produs, afișarea unui preț poate să-ți facă un deserviciu, dacă el este cu puțin mai mare decât al concurenței (dar are caracteristici mult mai bune).

Să zicem că un astfel de fotoliu ar costa 2500 lei (sumă absolut fictivă, habar n-am cât este, dar la cât de sofisticate, flexibile și comode sunt, mă aștept chiar la mult mai mult). Merită o astfel de investiție? Dacă dispui de banii respectivi și îți prețuiești sănătatea și condiția fizică, atunci probabil că da. Atunci probabil că deja folosești serviciile unor maseuri sau maseuze profesionale. Altfel, poate că tot merită, și în cazul oamenilor simpli, pe principiul că "nu-i scump ce-i scump ci e scump ce-i ieftin": după ce anii se scurg, vei ajunge cu diverse probleme de sănătate, de coloană, de mobilitate, pe care vei da mai mulți bani (și te vei chinui) decât te-ar fi costat achiziția acelui fotoliu. Dar omul simplu, vă zic din experiență, nu prea se grăbește la astfel de investiții.

Și apoi ar mai fi de discutat. Modul cum se face livrarea, beneficiile clienților, dar aici, la cum arată site-ul, mă aștept la cele mai bune servicii posibile, evident. Și da, am uitat să precizez că mărcile respective de fotolii, uitându-mă și la clipurile video originale, par a fi printre cele mai bune din lume.

Concluzia? Un lucru demn de luat în seamă, dar nu strică să-ți faci rost de niște bani înainte. Până atunci, la cât mai multă gimnastică! :)