Un austriac a obținut în instanță mutarea terenului de fotbal vecin

8.4.16  Ethos Sport
Probabil că mulți bărbați visează să locuiască lângă un teren de fotbal. Nu este însă și cazul unui cetățean vienez din SV Essling, care, sătul de numărul mare de mingi de fotbal ce aterizau în ograda lui, a dat în judecată primăria orașului. Procesul a durat mai mulți ani și a avut mai multe etape, pentru a se finaliza abia la Curtea Supremă austriacă. Care i-a dat câștig de cauză omului nostru.

minge de fotbal

În consecință, primăria a decis să rotească cu 90 de grade terenul, în loc să extindă grijalul de protecție. Acesta urmează să fie a doua rotație a terenului în cauză: în 2001 el a mai fost rotit o dată, cu 25 de grade. Costul operațiunii se ridică la circa 900.000 de euro și a fost validat joi de Curtea municipală de conturi din Viena.

Deși știrea circulă deja pe internet, nu am reușit să aflu numele bravului austriac. Făcând o glumă, poate că mass-media se ferește de la a-l expune unor riscuri inutile, având în vedere pasiunea pe care o demonstrează adeseori, atât în tribune cât și în afara lor, microbiștii adevărați. :)