Premergătoare care arată bine

29.9.15  Ethos Plus
Poate o să râdeţi de mine dar fiind bărbat şi neavând copii, până nu demult nici măcar nu ştiam ce înseamnă cuvântul premergător. Astăzi ştiu că el se referă la un fel de suport (de fapt e ceva mai complex) cu ajutorul căruia bebeluşul învaţă să facă primii paşi. Exact la fel cum bicicleta cu două roţi suplimentare în spate, aşezate lateral, îl ajută pe micuţ să nu-şi piardă echilibrul, un premergător îi oferă modalitatea ideală de a exersa mersul fără riscul de a cădea sau de a obosi. Cuvântul este destul de simplu dar sensul acesta nu se află încă în dicţionar.

premergător noriel

După cum puteţi vedea în imaginea de mai sus, un premergător este prevăzut cu un cadru care-i conferă stabilitate şi are un scăunel interior, pe care bebeluşul poate sta. Modelele mai frumoase sau mai avansate au şi diverse accesorii, ca butoane şi jucării pe bord, în cazul de faţă jucării muzicale. Confort Kamino - Nature Spirit, cum se numeşte acest model, este de fapt multifuncţional, având, pe lângă funcţia de premergător, şi pe aceea de jumper sau de împingător. Jumperul îl ajută pe copil să sară şi să se distreze. Scaunul este reglabil, putând fi setat la înălţimea corespunzătoare vârstei copilului. Mai are roţi cu frână, din material antiderapand şi cred că nu e nevoie să precizez că şezutul e foarte confortabil.

Cam aici s-ar situa, cred eu, gama de top a premergătoarelor. Imaginea, ca şi caracteristicile acestui model, au fost preluate de pe site-ul Noriel, premergătorul acesta fiind cel mai scump din lista lor. M-aş fi aşteptat ca datorită preţului, în jur la 580 lei, să nu-l cumpere multă lume. Totuşi, în cazul lui stocul este deja epuizat, la fel şi pentru produsul imediat următor din listă, în ordinea scump -> ieftin. Să fie ăsta un semn că mămicile îşi doresc ce este mai bun pentru copiii lor? Dacă da, nu pot decât să mă bucur.

premergator chicco paint

Dar să luăm şi un alt model, ceva mai ieftin, tot de la Noriel. Stoc limitat pentru bijuteria de mai sus, cu preţul la jumătate faţă de primul exemplar. Din nou, şezutul poate fi aşezat în trei poziţii de înălţime iar roţile sunt prevăzute cu frâne anti-alunecare. Jucăria, din material, textil, non-toxic, se poate detaşa cu uşurinţă aşa încât copilul să o poată folosi şi când se află în pat sau pe fotoliu. Are baza superioară rotundă şi dispune de un buton de siguranţă ce previne închiderea lui accidentală.

De la simplu la complex, de la ieftin la scump, pe Noriel am găsit o serie de premergătoare, cele de mai sus fiind din capul şi din mijlocul listei. Nu am fost până acum în situaţia de a cumpăra unul, dar, pentru când o să fiu, mi-aş dori să îi pot oferi copilului meu ceva cel puţin la fel de frumos. Mai ales că acum comenzile se pot face online iar produsele îţi vin direct pe adresa ta, la uşă, indiferent de localitatea în care te afli, într-un timp de 1-4 zile. Iar dacă aş fi viitoare mămică, m-aş abona din timp la astfel de site-uri, pentru că uneori voi primi mailuri cu diverse oferte sau discounturi promoţionale.

Până atunci, de pe scaunul meu clasic, cu spătar şi patru picioare, de unde scriu acum la calculator, vă doresc o viaţă cu cât mai mult zâmbet şi fericire!