Ești isteț? Demonstrează!

27.1.15  Ethos Plus
Pe vremea când eram eu în clasele 1-4, nu existau calculatoare (pe care să le putem folosi la auto-testări). Chiar și mult mai târziu, în liceu, se luau ore de la profesori. Ok, eu n-am luat, dar o mare parte dintre colegii mei au făcut-o. De ce n-am luat ore? Pentru că mă descurcam suficient cât să învăț singur. Astăzi însă puteți folosi internetul și calculatorul pentru a-i ajuta pe micuții voștri să se auto-evalueze. Și să demonstreze că într-adevăr nu au nevoie de profesor (sau că au progresat de când lucrează cu el).

e-istet

Dacă dați click pe imaginea de mai sus, veți ajunge pe site-ul e-istet.ro. Este vorba de un mini-portal cu teste pentru elevii din ciclul primar. Se menționează că este și prima platformă online ce pregătește elevii de clasele 1-4 pentru evaluarea națională. Una peste alta, ideea este super.

Ce teste vă pun la dispoziție? Patru pachete, notate cu litere de la A la D. Fiecare pachet conține câte două teste de limba română și două de matematică, pentru fiecare clasă de la 1 la 4, separat. Așadar, pentru clasa a IV-a, veți avea patru pachete specifice (A-D) cu câte 4 teste fiecare: două de română, două de mate. Un test durează 45 de minute și vă costă un credit. Creditele se pot cumpăra pe bani, atunci când vă faceți abonament. Pe site sunt afișate și cele mai bune rezultate obținute la acel test de către alți elevi.

învață online

Odată înscriși, puteți opta pentru trei tipuri de abonament: de bronz, de argint și de aur. Fiecare vă asigură un număr de credite (de la 24 la 72) pe care le puteți folosi la rezolvarea testelor (un test costă un credit). Adică aveți exerciții berechet, numai timp și chef să fie. Presupun că testele se actualizează lunar cu noi exerciții. Cât costă un abonament? În funcție de tipul lui (adică de numărul de credite primite și perioada pe care vi-l faceți), între 19 și 29 de lei. Pe lună! De curios că am pierdut firul, cam cât se plătește pe meditații la ora actuală?

În fine, am pierdut contactul și cu clasele mici, așa că nu mă pot pronunța asupra acestor exerciții și probleme online de la ei. Dar sistemul este cu certitudine bun iar prețul foarte rezonabil. Și, partea frumoasă, pe site găsiți câteva teste demo, pe care le puteți accesa (și evalua singuri) gratis.