Produse de unică folosință

1.12.13  Ethos Plus
Trăim într-o epocă a produselor de unică folosință. Societatea de consum a impus acest lucru asupra noastră, pentru că cei care au bani sunt interesați să facă și mai mulți bani. De exemplu, acum mai mulți ani, cam pe vremea lui Ceaușescu, puteai cumpăra pixuri și paste la pix. Evident, o pastă costa mai puțin decât un pix, așa că luând de exemplu un pix și 10 paste, aveai posibilitatea să înlocuiești pastele pe măsură ce se consumă și să ieși mai ieftin decât dacă ai fi luat 10 sau 11 pixuri. Bineînțeles, o să spuneți că nu e mare lucru, având în vedere că prețul unui pix este foarte mic, totuși, aceste costuri mici se adună, iar în final producătorul de pixuri reportează un venit mai mare. Similar, noi, cumpărătorii, plătim mai mult din buzunar iar la sfârșitul anului diferența de preț este deja consistentă, dacă avem în vedere toate produsele de acest tip.

Tabletă Vonino Orin HD

Paradoxal, această situație este în măsură să creeze oportunități de afaceri pentru oamenii inteligenți. Într-o lume în care e tot mai greu să-ți găsești de lucru, prestările de servicii îți oferă șansa unui venit bunișor. Am un prieten care cu asta se ocupă: repară telefoane mobile. Este și pasiunea lui, de mic era preocupat să confecționeze chestii electronice și să repare aparatură stricată. Inițial a lucrat pentru cineva, ulterior și-a deschis, împreună cu un alt prieten, o firmă. Aproape că nu poate face față comenzilor pe care le are! Ideea evident poate fi extrapolată: eu cred că în fiecare domeniu există loc de a face bani pe segmentul de reparații diverse. De ce să nu-ți repari calculatorul, mașina de spălat sau orice alt bun al tău în loc să-ți cumperi unul nou, mult mai scump? Condiția este, firește, ca specialistul care ți-l repară să știe meserie.

Și cum practic toată lumea folosește la ora actuală internetul, promovarea unei astfel de afaceri se poate face foarte ușor. Este cazul celor de la servicio.ro, pe care vi-i prezint în articolul de față. Cum și numele îi spune, site-ul efectuează servicii, și anume de reparații electronice, cu axare pe telefoane mobile. E prezentă toată gama de telefoane acolo, repară orice, în plus se ocupă și de partea de soft. În afară de telefoane, mai repară tablete, laptopuri și chiar alte produse electronice. Băieții au și blog, în care mai publică articole tematice, de exemplu despre diferența dintre lipire și laminare, ca să mă refer la unul din titlurile lor. Iar dacă aveți piese sau telefoane uzate / nefuncționale, le puteți duce acolo și face ceva bani pe ele.

Pe viitor sper să găsesc tot mai multe firme de acest tip, în cât mai multe orașe, inclusiv cu axare pe alte tipuri de electronice, cum ar fi calculatoarele. De exemplu, deseori rateurile pe care începe să le dea unitatea de inscripționare a discurilor optice (CD, DVD etc) se datorează unei decentrări care poate fi rezolvată ușor cu instrumentația potrivită. Până atunci însă, aveți grijă de unde vă cumpărați produsele!