Vrei să te muți în București?

1.12.13  Ethos Plus
Era un banc. Cică în blocul unde locuia Bulă se mută o tânără blondă. După câteva zile, mai precis weekendul următor, Bulă începe să audă zgomote suspecte și puternice din apartamentul ei, care era vizavi de al lui, și care nu-l lasă să doarmă toată noaptea. A doua zi, la fel. Luni dimineața, mergând la serviciu, se întâlnește cu blonda respectivă pe scări și o întreabă despre zgomotele respective. La care ea îi răspunde: „Mă mut” Bulă o întreabă că așa devreme, nici măcar nu a sosit, și ea răspunde că da, zâmbind șăgalnic. Bulă n-o mai vede, dar weekendul următor aude din nou zgomotele respective. Și luni dimineața dă din nou cu ochii de ea. Uluit, o întreabă: „Unde mergeți?” La care ea îi răspunde: „Sunt răcită, mă duc la marmacie să-mi cumpăr niște medicamente...”

transport

Revenind la un registru mai serios, dacă și dvs sunteți în ipostaza acelei blonde, la modul că vreți să vă mutați, nu să vă mutați, se pune problema transportului mobilei din dotare. Pentru că presupun că n-aveți basculantă la voi, deși dacă aveți soție se spune că aveți remorcă. Probabil datorită capacității, văd de multe ori cupluri care merg în excursie sau în vacanță și EA reușește până la urmă să pună tot ce avea nevoie în valize, care sunt de la 4-5 în sus, toate burdușite, toate grele, de nu mai știți cum să le luați și unde să le îndesați în mașină. Și culmea, toate sunt pline de haine și nimicuri femeiești. În timp ce dvs aveți maxim una sau două genți, cu strictul necesar. Păi treabă-i asta? Darămite dacă vă mutați cu totul, adică cu cățel, cu purcel, unde să puneți bagajele? Că deseori pe scaunul din dreapta nu încape decât remorca, adică mă scuzați, nevasta. Dar mobila, cu ea ce mai faceți?

Din fericire, există firme de transport marfa care vă stau la dispoziție, cu condiția să fiți dispuși să scoateți ceva bani din buzunar. Din nou vorbim de prestări servicii, o ramură în care se pot face bani, mai ales dacă ești activ, dinamic și serios. Firma spre care v-am pus link se laudă cu se mișcă repede, vă estimează GRATUIT costul întregii operațiuni (asta-i oarecum amuzant în opinia mea, adică să vă taxeze și pentru că vă spun cât e prețul??), vă cer banii la sfârșit (fix ca la restaurant, sau la taxi, dar nu ca la un autobuz sau un alt mijloc de transport în comun), au autoturisme specializate (probabil babane), nu vă percep taxe suplimentare și dispun de personal calificat (probabil antrenori de sală). Dincolo de prezentarea mai mult sau mai puțin fericită, este un site la care puteți apela dacă aveți cumva nevoie și situația vă depășește.

Închei tot într-o notă umoristică, cu un alt banc. Cică un tip face cu mâna unui taxi de pe stradă. Șoferul oprește și tipul îl întreabă dacă e de acord să-i ducă haina până la adresa cutare contra unei anumite sume. Șoferul acceptă bucuros, la care tipul se urcă în mașină. „Păi n-ați spus că haina?” îl întreabă taximetristul. „Ba da, dar cu tot cu conținutul!” răspunde pasagerul.