M-am înscris pe un grup de apicultori de pe Facebook

11.10.22  Ethos Diverse

Mierea este unul dintre cele mai naturale și sănătoase alimente pentru dieta noastră. Desigur, asta atunci când e naturală și sănătoasă. Pentru că există și pseudo-miere, de calitate și proveniență îndoielnică, care de fapt nu este miere autentică, ci glucoză industrială împachetată cu zahăr și diverse siropuri. Cel puțin așa am auzit, că astăzi nu mai poți fi sigur de nimic, mai ales cu privire la produsele din magazine. Tocmai de aceea, dat fiind că sunt un consumator de miere, m-am înscris pe un grup de apicultori de pe Facebook.

miere

Nu consum miere în cantități mari, dar în ultima perioadă am început să mănânc mai des și astfel am ajuns în situația ca, urmărind mai atent acest produs apicol în diversele lui sortimente, să constat că mă aflu în fața unei puzderii de varietăți și de prețuri. Miere de salcâm, miere de tei, miere polifloră, miere de mană, miere de Floarea Soarelui, miere de flori de munte și o serie lungă de alte tipuri de miere, de care înainte nici măcar nu am auzit. Și toate la prețuri diverse, în ambalaje diverse și de la producători diferiți. De unde să știi care e ceva mai bună și cum poți să faci o alegere cât mai înțeleaptă?

Grupul pe care m-am înscris se numește Apicultori din România și este un grup privat: doar membrii grupului pot să facă postările din cadrul lui. La intrare mi s-au pus în mod automat câteva întrebări de către un roboțel, la care a trebuit să răspund: de ce vreau să intru pe grup, dacă am de gând să-mi fac reclamă, dacă știu că spamul nu este tolerat, ceva de genul. După care, a doua zi, am fost acceptat. Notă: postarea de față nu este una sponsorizată, recomand grupul pentru că îl consider util. De fapt, nici măcar nu recomand grupul ăsta în sine, ci recomand orice grup similar de apicultură. Pe acesta am ajuns eu.

Deocamdată sunt multe lucruri pe care nu le înțeleg din ce scriu participanții acolo (matcă, căpăceală, tipuri de stupi, paraziți ai albinelor, hrănitul albinelor și multe altele), dar sunt și elemente utile, cum ar fi oferte de vânzare de miere, iar unele discuții sunt inteligibile chiar și pentru un neofit ca mine. Apoi, pot pune întrebări, pot cere opinii și în plus sper că odată cu trecerea timpului subiectele și noțiunile de acolo îmi vor deveni mai familiare.

Cred că dacă vrei să te asiguri că un anumit produs pe care îl folosești este cu adevărat sănătos sau își merită banii, cea mai bună modalitate este să te educi singur cu privire la acest domeniu. Vă doresc și dvs același lucru.