Tipuri de copertine retractabile

21.4.18  Ethos Plus
Majoritatea dintre noi avem câte un balcon clasic, închis sau deschis, cu un acoperiș fix. Prin urmare, nu ne-am bătut prea mult capul cu subiectul copertinelor retractabile, că n-am avut nevoie. Dar pentru cei care au un bar sau o terasă, sau chiar pentru cei care vor să-și închidă balconul, copertina este o soluție modernă și elegantă. În cele ce urmează voi prezenta câteva tipuri sau modele de copertine retractabile, utile în diverse situații. Informațiile de mai jos sunt luate, în cea mai mare parte, de pe site-ul inchideriterase.ro.

copertine retractabile

Copertine retractabile cu braț fix


De dimensiuni mai mici, se adaptează cel mai bine pentru un balcon sau o terasă simplă. Unghiul pânzei poate fi ajustat după preferințe. Deși sunt cel mai des folosite pe post de copertine balcon, ele pot fi montate și la intrarea într-un magazin, protejându-i fațada de soare și asigurând un perimetru în care nu vor cădea stropii de apă. Iar dacă un trecător se oprește sub o astfel de copertină să stea puțin de ploaie, poate că va simți nevoia să intre și în magazin.

Pentru balcoanele situate la înălțime și expuse curenților puternici de aer, se mai pot folosi copertine retractabile pe role.

Copertine retractabile cu braț articulat


Aceste copertine sunt potrivite mai ales pentru suprafețe mai mari. Ne gândim la terasele unor baruri sau cafenele. Deci, sunt folosite cel mai des pe post de copertine terase. Și pentru că clientul nostru e stăpânul nostru, unele copertine retractabile de acest tip pot fi confecționate fie din compuși textili teflonați impermeabili, fie din materiale transparente, care să nu limiteze priveliștea sau perspectiva vizuală a consumatorilor.

Copertine retractabile de tip marchiză


Marchiza este o copertină retractabilă ceva mai complexă, care dispune și de o armătură (de regulă din aluminiu sau PVC) ce îi dă o rezistență sporită. Marchiza poate fi folosită, așadar, pentru a acoperi spațiile deschise sau cele unde vântul suflă cu putere, ori unde este nevoie de o structură de rezistență mai mare. Spre deosebire de copertinele retractabile simple, marchizele au lamele culisante și deci pot fi reglate să lase doar o anumită cantitate de lumină să treacă. În plus, ele vin în diferite tipuri și culori, care se pot asorta mai bine cu spațiul ce îl deservesc și deci putem spune că sunt mai personalizabile.

Copertine retractabile electrice și inteligente


După cum le spune și numele, aceste copertine pot fi acționate în mod automat, electric, de exemplu printr-o telecomandă. Cele inteligente dispus în plus de senzori ce colectează informații din mediul exterior și au un chip ce le permite o anumită autonomie. De exemplu, când afară se pornește un vifor puternic, ele se pot retracta automat, pentru a preveni o eventuală deteriorare a lor.

Evident, mai sunt și alte tipuri de copertine (retractabile sau nu), în afara celor prezentate mai sus. Le puteți studia pe inchideriterase.ro.