Sfaturi pentru amenajări grădini București

10.4.18  Ethos Plus
Să zicem că locuiești în capitală, ai o casă și ceva teren pe lângă ea și vrei să-ți amenajezi o grădină din aia frumoasă, cum vezi numai în filme. N-o să insist asupra motivelor care te-ar putea determina să optezi pentru amenajari gradini bucuresti, dacă ești un iubitor de natură și de frumos: ele sunt evidente, cred, pentru toată lumea. Problema care se pune este: cum procedezi? Răspunsul trebuie dat pe mai multe subpuncte. Deoarece o grădină în București (sau în orice alt oraș din țară, până la urmă) are mai multe componente de care trebuie să te ocupi rând pe rând.

1. Amenajări grădini București: solul


În primul rând și înainte de orice altceva, ca să poți vorbi de o grădină trebuie să ai un teren roditor, pe care să poți apoi sădi diferite plante sau flori, împreună cu omniprezenta iarbă fără de care grădina ta nu este decât un teren uscat și mort. Verdele ierbii este verdele primar al vieții, iar florile sunt elementul de rafinament care îi dau grădinii un anumit stil sau o haină specifică, dar de unde cumperi pământul respectiv? Poți să te bazezi pe resursele proprii sau îți poți procura pamant pentru gazon de la o firmă care amenajează grădini în București de peste 10 ani. Mai mult, firma în cauză îți poate crea aproape instantaneu, ca prin farmec, terenul verde dorit, montând rulouri gazon care deja conțin un strat de pământ cu iarbă. Sau cum credeai că se întreține gazonul terenurilor de fotbal și tenis? Doar nu așteaptă ei până la anul, când crește iarba la loc? :)

2. Amenajări grădini București: bulbii


Adică bulbii de plante și flori. Plantele și florile pe care vrei să le conțină grădina ta. Pentru asta, poți consulta diferite reviste de specialitate sau poți urmări designul unor grădini din diverse regiuni ale globului. Asta dacă nu vrei să plantezi o grădină simplă, sau cu un singur tip de flori. Cred că și ultima e o opțiune validă: ai putea avea parcele cu crini, cu lalele, cu trandafiri, puși într-o anumită ordine, care să creeze o imagine de ansamblu mirifică odată ce florile au crescut. Bineînțeles, mai întâi trebuie să le plantezi. Pentru asta poți căuta bulbi la diverse magazine care se ocupă cu așa ceva. Trebuie să te asiguri că acele flori se împacă bine cu solul cumpărat la pasul 1 și că sursa de la care le iei este de încredere.

flori de gradina

3. Amenajări grădini București: perioada de creștere


Odată solul ales și însămânțat, urmează adevărata perioadă de grădinărit. Va trebui să ai grijă ca florile tale să aibă suficientă apă și lumină, pentru a putea crește armonios. Va trebui le plivești, adică să smulgi eventualele buruieni ce pot apărea pe parcurs. Și dacă solul este fertil, mai mult ca sigur că o să apară, moment în care o să realizezi că poate trebuia să alegi un alt tip de sol la pasul 1. Nu-i nimic, experiența vine cu timpul! Va trebui să le uzi, asta mai ales în timp de secetă, dar nici prea multă apă nu-i bine, în caz de ploi continue, cum au fost săptămânile trecute. Apropos de întreținere, în timp ce buruienile cresc la vedere, dăunătorii subterani sunt invizibili și deci mai greu de combătut. Tot la pasul ăsta există șanse să observi că solul nu este uniform și că ar fi fost bine să-l nivelezi când te-ai apucat de treabă. Dacă mai adăugăm în ghiveciul verde și noțiuni ca regenerarea solului sau rata optimă de germinație, poate că îți vine să te iei cu mâinile de cap și să te lași păgubaș, spunându-ți că grădinăritul nu-i pentru tine. Dacă este așa, nu trebuie să disperi, deoarece...

...există o metodă mai simplă de amenajări grădini București


În loc să parcurgi toți pașii de mai sus de unul singur și fără experiență, pierzând ani în șir până ajungi la niște rezultate acceptabile, să știi că există deja o firmă ce se ocupă cu gradini in bucuresti și la care poți apela pentru ajutor specializat în tot ce ține de grădinărit. Firmă pentru care noțiuni ca flori, plante, pământ pentru gazonrulouri gazon și sol fertil nu mai constituie demult o enigmă. Și când zic grădini în București nu trebuie să-ți îngrădești imaginația: firma respectivă îți poate amenaja o grădină zen, sau o grădină originală, sau una modernă, sau japoneză, sau în ce stil dorești tu.

Mult succes!