Sfaturi pentru alegerea mijlocului de transport perfect

26.2.18  Ethos Plus
Să zicem că ai de mers într-o țară străină, de exemplu în Germania. Poate vrei să mergi acolo la lucru, sau doar să vizitezi pe cineva. Dar n-ai mai fost niciodată, și, ca urmare, nu știi ce variantă de transport să alegi. Iată mai jos câteva sfaturi de care poți ține seama (lista nu e exhaustivă, sunt doar câteva idei persoanele, așa că cititorii sunt invitați să adauge propriile lor sugestii în comentarii):

transport romania germania la adresa

Prin aer sau pe patru roți?

În primul rând, va trebui să te decizi pentru un mijloc de transport. În cazul curselor spre Germania, cele două opțiuni care ne vin repede în minte sunt: transportul pe calea aerului sau cu autocarul/microbuzul. La prima vedere, avionul pare mai util, deoarece te duce mai repede. Dar trebuie ținut cont că biletele de avion se scumpesc pe măsură ce le iei mai târziu, iar uneori cursele se anulează, se amână sau, dacă nu ți-ai luat bilet din timp, e posibil ca toate locurile să fie deja ocupate. În schimb, deși un autocar sau un microbuz te duce la destinație într-un timp mai lung, de obicei este un mijloc de transport pe care te poți baza și aproape întotdeauna vei găsi un loc liber.

Autocar sau microbuz?

Dacă ai ales calea solului, va trebui să optezi pentru una din firmele de transport Germania care au autocare sau microbuze. Faptul că e autocar sau microbuz constituie un alt criteriu. Implicit unii pot fi tentați să aleagă autocarul. Totuși, microbuzele au avantajele lor. De exemplu, această firmă pune la dispoziția călătorilor microbuze moderne, cu cele mai noi dotări, pe când varianta unui autovehicul mai mare poate fi incomodă prin aceea că vor fi multe persoane, cu toate dezavantajele aferente (înghesuială, riscuri mai mari ca unui pasager să i se facă rău pe parcurs, companie neplăcută etc). Evident, cu cât sunt mai puține persoane, cu atât te simți mai liber și poți spera la condiții mai bune de transport.

Zilele și orele de plecare

Un alt criteriu este dat de numărul de plecări regulate spre destinația dorită. De exemplu, există firme care fac curse o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce alții (cum este firma din linkul anterior) face curse zilnice. Acest lucru e important atunci când vrei să îți iei bilet în avans și nu știi cu exactitate în ce zi vei putea merge. Sau dacă te pregătești de plecare dar te aștepți să intervină ceva și nu poți spune exact dacă vei pleca pe 20 sau pe 21.

Undei vei fi lăsat la destinație

Călătoria într-o țară în care n-ai mai fost niciodată ridică întotdeauna anumite dificultăți, cel puțin legate de modul cum te vei descurca ajuns într-un oraș străin, fără să cunoști limba. Nu-i totuna că mergi cu avionul, care te lasă la un aeroport aflat în cealaltă parte a țării față de locul unde vrei tu să ajungi, sau că te urci într-un microbuz de pe https://zgr.ro/transport-persoane-romania-germania/, care te lasă exact la adresa dorită, adică practic la ușă. Avantajul unei curse care te duce la destinație este evident, deși din păcate nu sunt foarte multe astfel de firme, ZGR Tour fiind, probabil, mai degrabă o excepție.

Experiența șoferilor

Nu în ultimul rând, este mai bine să alegi o firmă cu vechime și cu șoferi experimentați, care cunosc foarte bine ruta, pentru a ajunge mai repede, în condiții mai sigure și, în ultimă instanță, pentru a evita un posibil accident sau întârzieri datorate tragerii pe dreapta de către polițiștii străini.

Trăgând linie, călătoria într-o țară străină n-ar trebui să fie o experiență cu totul specială, dar nu pierdeți din vedere eventualele probleme pe care ea le-ar putea ridica, așa că alegeți cel mai bun mijloc de transport, după ce ați studiat cu atenție variantele disponibile!