Cum te poate ajuta ORM să-ți atingi obiectivele de business

22.2.18  Ethos Guest, Plus
Mediul în care se dezvoltă businessurile se află într-o continuă evoluție, iar pentru a se diferenția pe piață, antreprenorii au nevoie de o îmbunătățire constantă a afacerilor lor. Astfel că implementarea unei strategii potrivite, alături de utilizarea unor metode eficiente care să aducă publicul-țintă mai aproape de brand sunt aspecte esențiale care pot contribui major la îndeplinirea cu succes a obiectivelor de business.

reputatie online

Dacă vă doriți un control bun al reputației în online prin intermediul căruia să vă dezvoltați afacerea, apelați cu încredere la una dintre agențiile specializate în SEO, de exemplu AdMarks care vă poate oferi un astfel de serviciu.

Managementul reputației în mediul online


Orice brand are nevoie de o reputație impecabilă în mediul online, iar orice comentariu sau review negativ poate avea un impact nefavorabil asupra companiei respective. În acest caz, imaginea companiei ar avea de suferit, iar acest factor ar influența enorm scăderea vânzărilor.

De obicei, înainte de a alege un produs sau un serviciu, utilizatorii accesează website-urile pentru a afla mai multe detalii. În cele mai multe dintre cazuri, aceștia pot fi influențați în mod pozitiv sau negativ de experiențele pe care le-au avut alți consumatori și pe care le-au împărtășit ulterior pe site.

ORM este un acronim care vine de la Online Reputation Management și însumează o serie de activități destinate să păstreze o imagine intactă a reputației unui brand în mediul online. Astfel că prin intermediul acestui serviciu se vor gestiona comentariile negative care pot apărea în pagina de rezultate a motoarelor de căutare.

Cum afectează comentariile negative imaginea unui brand


Desigur că nu există o rețetă standard pentru succes, prin urmare, drumul spre victorie este adesea presărat cu obstacole. Așadar, pentru a se bucura de recunoaștere, brandurile ar trebui să aibă în vedere anumite aspecte cum ar fi:

  • menținerea în permanență a unei relații cu publicul țintă - care să fie deschisă, și autentică;
  • adoptarea unor tehnici eficiente de comunicare prin care să transmită anumite mesaje;
  • atribuirea unor trăsături semnificative pentru relația celor două părți precum transparența și flexibilitatea - în raport cu preferințele utilizatorilor, bineînțeles;
  • menționarea unor detalii importante care îi pot diferenția de ceilalți competitori.


Și lista ar putea continua la nesfârșit. În plus, comentariile pozitive referitoare la businessul dumneavoastră pot contribui cu succes la formarea unei imagini favorabile ale afacerii pe care o dețineți și implicit poate duce la apariția conceptului de brand loyalty. Altminteri, review-urile negative pe care le împărtășesc utilizatorii vor avea un efect opus celui prezentat mai sus, deteriorând reputația pe care o are compania dumneavoastră.

Prin intermediul serviciului de ORM, veți avea posibilitatea de a mări cantitatea de conținut pozitiv asociat afacerii dumneavoastră în SERP (Search Engine Results Pages). În consecință, rezultatele negative vor fi afișate în ultimele pagini de pe motoarele de căutare, unde în general nu mai citește nimeni, cu alte cuvinte vor ajunge în părțile de jos ale internetului.

Online Reputation Management


Dacă ați observat că imaginea brandului dumneavoastră are de suferit și prin urmare, ați constatat că aveți nevoie de ORM, puteți apela la serviciile unei agenții specializate în SEO, cum este AdMarks.

Pentru a putea obține cele mai bune rezultate care să ducă la dezvoltarea afacerii noastre, trebuie să investim anumite resurse, iar una dintre cele mai prețioase este timpul, bineînțeles. În plus, pe lângă Managementul Reputației Online, componentă importantă a procesului SEO, puteți beneficia și de alte servicii conexe cum ar fi Content Writingul.