Spirulina, acest aliment minune

31.7.17  Ethos Plus
Ce-ați zice dacă v-aș zice că puteți trăi sănătos și vă puteți purifica organismul, ba chiar vă puteți ameliora anumite afecțiuni, mâncând? Desigur, nu este vorba despre a consuma un burger sau un meniu de tip fast-food, ci spirulină. Spirulina este o algă de apă dulce, originară din Africa și America Centrală și de Sud. O microalgă, ca să fiu mai exact, de culoare verde-albăstruie, una dintre cele mai vechi forme de viață de pe planeta noastră. Este, practic, unul dintre puținele alimente mai bogate în proteine decât carnea. Și este atât de bogată în nutrienți, încât se afirmă că o dietă bazată doar pe apă și pe această algă poate susține buna funcționare a organismului. Desigur, problema este cum o procurăm.

prelucrarea spirulinei

Datorită influenței sale benefice asupra stării de vitalitate și sănătate a organismului, precum și a faptului că reunește toți cei 8 aminoacizi esențiali (izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina) sub formă de proteine pure, spirulina a fost numită superaliment. Cu toate acestea, n-o veți găsi pe lista produselor vegetale din supermarketuri. La ora actuală ea este transformată după recoltare într-o pastă densă care este lăsată să se întărească și apoi pisată, pentru a fi în final comercializată sub formă de capsule. Sunt capsule naturale, fortifiante, sănătoase, iar pe acestea le găsiți la diverse plafaruri din orașul vostru (dacă aveți noroc) sau le puteți comanda din pagina cu spirulina de la Herbagetica, un magazin online cu produse naturiste.

Lista de beneficii spirulină conține, fără a se limita la: efecte de detoxifiere, reglarea și îmbunătățirea digestiei, reglarea activității hormonale a glandei tiroide, prevenirea unei serii de afecțiuni grave prin aportul de fier în organism, buna dezvoltare a organismului prin compensarea unei diete insuficiente, susținerea unui eventual regim vegetarian, întărirea sistemului imunitar al organismului și așa mai departe. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, în fond nici eu nu sunt medic, așa că m-am documentat de pe net. Dar este de ajuns să dați o simplă căutare după articole despre spirulina și veți descoperi o mulțime de site-uri, unele cu profil medical, nu doar naturist, care o laudă. Iar când toate aceste beneficii spirulină se pot obține fără frica că îți intoxici organismul cu compuși chimici sau te expui unor efecte secundare, ce ar mai fi de spus?

Un complex alfa stem cu 30 de capsule pe bază de spirulină costă, la Herbegetica, 36 de lei. Există și alte combinații, iar pentru 26 de lei puteți intra în posesia a 30 de capsule cu rol în neuroprotecție și regenerare cerebrală. Personal nu am comandat nimic de la ei, dar, după părerea mea, un site cu produse naturiste este mult mai atractiv decât unul cu medicamente clasice, pe bază de substanțe sintetizate chimic, și nu implică riscuri suplimentare. Iar la capitolul preț spirulină, circa un leu pe o capsulă de acest tip este mai mult decât accesibil. Ca adjuvant la tratamentul medicamentos urmat, ca regim profilactic, ca întăritor, ca tot ce vreți voi. Sigur, tot la capitolul preț spirulină, pe site există diverse promoții (de exemplu, prin abonarea la newsletterul lor aveți 5% reducere la prima comandă) de care puteți beneficia.

Pe final, vă doresc cât mai multă sănătate și alegeri cât mai inspirate în dieta și medicația proprie, fără a uita, bineînțeles, că toate aceste pastile naturiste sunt bune dar nu trebuie să vă facă să ignorați mersul la medic atunci când prezentați simptomele unor afecțiuni. Adică, folosiți-le cu înțelepciune, nu în mod prostesc!