Baterii auto de schimb

15.2.17  Ethos Plus
Undeva pe la orele de fizică din generală am învățat cum funcționează o baterie auto. Sau un acumulator auto pe bază de diverse soluții chimice. Acestea reacționează lent, producând curent electric. Curentul este cel care alimentează practic mașina, de la faruri până la CD sau chiar pornirea motorului. Cred că tot ea menține în viață sistemul de alarmă. Ok, bateria unei mașini este foarte puternică: cunosc un caz în care un tip, rămas în pană de curent, și-a folosit o baterie auto sau acumulator auto pe post de furnizor de electricitate în locuință. Și îți ține mașina în viață câțiva ani. Dar la un moment dat, ca orice lucru din universul ăsta, moare și trebuie înlocuită.

Shelby Mustang

Enter AutoHut. AutoHut este un magazin (online) cu piese de mașini. Pe AutoHut găsești acumulatori auto varta începând de la 156 de lei. Vrei la un preț mai mare? Găsești tot acolo și baterie auto varta la prețul de 1113 lei. Vrei altă marcă? Poți alege dintre Bosch, Rombat, Banner, Exide. Baterii auto ieftine și baterii auto scumpe, baterii de firmă și acumulatori românești, le găsești pe toate aici. Numai pentru varta există 84 de baterii auto! Și ăsta e principalul avantaj, că găsești un număr imens de variante, de la mai multe firme, cu prețuri mai mici și mai mari, pentru toate mașinile, gusturile, pretențiile și buzunarele.

Dacă mă întrebi pe mine, 160 de lei e puțin pentru o baterie, dat fiind că te ține poate câțiva ani. Tot dacă mă întrebi pe mine, merită să iei una mai scumpă dar mai bună, de calitate, dacă ai în vedere că ea îți asigură electricitatea necesară bunei funcționări a autovehicolului tău, că ea dă putere farurilor să lumineze, că ea pompează sângele prin arterele mașinii. Dar mașina ta, buzunarul tău, alegerea ta. Partea bună e că indiferent de alegere, pe AutoHut vei găsi ceva pentru tine. O baterie poate fi comandată direct din fotoliu sau din pat, ori direct de pe telefon, online. Și îți vine acasă, prin curierat rapid. Nici măcar nu trebuie să o cauți la un magazin din oraș. Unde, poate, o vei găsi mai scumpă, și în variante mult mai reduse. Plus că pe site mai apar promoții și oferte speciale.

Și dacă tot suntem la capitolul ăsta, aș putea aminti în treacăt că o denumire mai științifică a bateriei uzuale pentru mașină este cea de baterie de start. Pentru că există, mai nou, și mașini electrice, care merg cu un acumulator oarecum diferit, ce are o putere mai mare. Dar despre mașinile electrice, cu altă ocazie. În fond, nu de asta ai intrat pe articolul meu!