Dar se poate și de una singură

20.9.16  Ethos Plus
În articolul precedent, pe tema videochatului, vă expuneam câteva probleme pe care le poți întâmpina dacă te decizi să faci videochat acasă, în opoziție cu situația în care ai alege un studio. Dar există și soluții menite să te ajute în acest sens. Videochat de Acasa - Asistenta Profesionala este un site care-și propune să facă exact lucrul ăsta: să te ajute să surmontezi dificultățile cu care te-ai confrunta și să își ușureze calea spre succes, de una singură, ca liber profesionistă.

fată în pat

Pentru că, hai să recunoaștem, cu toții am prefera un job al cărui program să ni-l facem singuri. Unde să ne îmbăcăm cum vrem și să ne luăm ce zile de concedii vrem. Și unde să nu avem de ne chinuit prin traficul infernal al capitalei (dacă locuim în București) pentru a ajunge la destinație, ci să pășim doar într-o altă cameră. Iar asta nu are legătură neapărat cu video chat de acasă, pur și simplu se aplică oricărei meserii, din orice domeniu. Așadar, să vedem ce ne propune site-ul www.bani-de-acasa.info, de care mărturisesc că nu auzisem până azi.

Ei bine, site-ul îți oferă câteva informații introductive, consultață, o rubrică cu răspunsuri și întrebări și asistență în crearea unui cont pe LiveJasmin, „cel mai mare site din lume” de profilul ăsta. Nu prea intru eu pe studiourile de acest tip, nu pentru că am ceva cu ele, ci pur și simplu pentru că nu am timp și nici interes să o fac, dar de LiveJasmin am auzit atât de des, încât e un fel de cuvânt cheie sau formulă magică în domeniu. Cel mai mare site de webchat din lume, cum este numit acolo, îți pune la dispoziție, pe lângă faptul că practici videochat de acasă, și câteva avantaje pe care să le trecem rapid în revistă:

Afirmație: „Poți câștiga între 500 și 2500 de dolari pe lună sau chiar mai mult!” Părerea mea: toate site-urile de acest tip îți promit câștiguri foarte mari. Nu știu dacă sunt chiar atât de mari, pe de altă parte, de unde nu faci foc, nu iese nici fum, sau cum era vorba aia. Poate nu e ușor dar bănuiesc că poți și câștiga ceva bănuți frumoși, cu condiția să nu o dai în bară.

Afirmație: „Poți bloca anumite țări în a vizualiza profilul tău”. Părerea mea: da, e o chestie utilă, mai ales dacă vrei să ai clienți din America și nu din România, ca să nu riști să te ginească prietenul tău. Cu toate acestea, utilizatorii mai cunoscători într-ale calculatoarelor pot folosi diverse intrumente proxy ca să treacă de restricția asta și deci nimic nu e 100% sigur. Morala? Nu te cupla cu IT-iști! :)

Afirmație: „Poți deveni un expert în arta videochatului.” Părerea mea: asta da, oriunde practici, fie că e video chat acasă sau audio chat într-un call center, pe maestru îl face exercițiu. Bonus, vei putea spune și că ești o artistă! :)

Lista continuă dar eu mă opresc aici. Există, bineînțeles, și câteva cerințe fără de care nu se poate face treabă. Cerințe cum ar fi: vârsta minimă de 18 ani (nu poți face videochat, nici măcar de acasă, dacă ești minoră, pentru că atunci intrăm la alte lucruri și poți da de belele, nu stau să îți explic acum dar pur și simplu crede-mă pe cuvânt), disponibilitatea și chiar plăcerea te a flirta și de a-ți arăta trupul gol în fața camerei (deci se recomandă, chit că nu e probă eliminatorie, să dispui de un trup cât mai prezentabil și armonios, de care să-ți placă), cunoștințe medii de limba engleză (azi toată lumea le are) și banii necesari achiziționării calculatorului, camerei web, abonamentului la net.

Concluzia? Concluzia o trage fiecare, intrați pe site și vedeți voi ce și cum. Eu doar v-am zis de el. Multă baftă! Și ne vedem pe LiveJasmin, da? :)