Cum ajungi mai sus în rezultatele Google?

12.6.16  Ethos Plus
Tocmai ți-ai deschis o afacere și, pentru că suntem în 2016, ai lansat un site pentru ea. Să zicem că e vorba de un magazin de haine pentru femei. Te așezi comod în fotoliu și aștepți să apară comenzile, ba poate te întrebi dacă nu cumva trebuia să angajezi un om special pentru a le prelua, că de unul singur nu vei face față. Totuși, trece o zi, trec două, trece o săptămână și nu se întâmplă nimic. Intri pe site, te uiți la statistici și constați cu stupoare că numărul vizitatorilor tăi în tot acest interval a fost... zero! Supărat, deschizi o pagină nouă în browser, accesezi Google și scrii în căsuța de căutare: "haine damă". Și constați că există câteva sute de mii de rezultate, iar site-ul tău apare undeva pe pagina 1230, pagină pe care - evident - nu intră nimeni. Ce-i de făcut?

succes online

Există două metode principale pe care le poți aplica pentru a primi trafic de la motoarele de căutare. Prima și cea mai directă este să cumperi publicitate, de exemplu chiar de la Google. În schimbul unei sume de bani Google te poate afișa fie pe primele poziții din propriile rezultate, fie în paginile unor site-uri partenere (practic orice site care folosește Google Adds). Totuși, gestionarea unei campanii de publicitate nu este atât de ușoară pe cât pare la prima vedere. De exemplu, tu vei fi taxat pentru fiecare click care se dă pe o reclamă, dar nu fiecare vizitator îți va genera și profit (adică va cumpăra haine de la tine). Cum alegi acele cuvinte sau fraze de căutare și acele site-uri unde să fii afișat, astfel încât a) să bați competiția și b) să atragi doar acei vizitatori care ar putea fi interesați de ceea ce vinzi? Dacă vrei să bâjbâi de unul singur pe teritorii neexplorate o poți face, că e pe banii tăi, dar o variantă mai bună ar fi poate să apelezi la niște specialiști în creare campanii ppc, măcar până te prinzi cum stă treaba. Deși probabil că după ce te prinzi, nu vei mai vrea să renunți la ei.

A doua cale de a obține trafic de la Google este așa-numita optimizare seo. Seo vine de la search engine optimization și reunește toate metodele de îmbunătățire a semnalelor on-page (interne) și off-page (externe) pe baza cărora Google decide să te afișeze cu prioritate. Ei bine, dacă la o campanie de publicitate ți-am zis că lucrurile sunt complexe, aici lucrurile sunt atât de alambicate încât practic nu are rost să te gândești că poți reuși fără o firmă ce oferă servicii complete de optimizare seo, și asta pentru că vorbim de sute de factori ce pot influența rezultatul final, atât în sens pozitiv cât și în sens negativ, unii dintre ei extrem de tehnici și prezentând nuanțe subtile. Mai mult, optimizarea seo este un proces de durată, cu rezultate ce se obțin treptat, în timp, și nu peste noapte. Totuși, pe termen lung este soluția ideală, deoarece îți permite o creștere naturală, nemijlocită de plata unor reclame. Dacă ar fi să fac o analogie, aș putea zice că o campanie de publicitate PPC este asemănătoare unor steroizi care îți măresc în următoarele două ore capacitatea de efort fizic, în timp ce seo-ul este asemănător mersului zilnic la sală. La început medicamentele sunt mai puternice dar cu un antrenament treptat și de durată, vei ajunge singur să poți dezvolta o forță musculară considerabilă, în mod natural, la orice oră din zi și din noapte, fără să mai iei niciun medicament. Atunci Google te va afișa tot timpul mai sus, fără să cumperi reclamă.

Indiferent ce metodă îți surâde mai mult, Hollo (firma din linkurile anterioare) te poate ajuta să o implementezi cu succes. Succes pe care ți-l doresc și eu!