Venus - o atracție pentru bărbați și femei

10.5.16  Ethos Plus
Edit 20.08.2016: Între timp, Genius Travel a anunțat că intră în insolvență.

În acest articol nu voi vorbi, după cum poate vă așteptați din titlu, despre muntele lui Venus :), deși, dacă există cereri în direcția asta, poate facem din el un subiect pentru viitor. Venus nu este însă doar numele unui așa-zis munte (de pe corpul femeii), sau al unei zeițe romane (a dragostei, echivalentul Afroditei la greci); el este și numele unei stațiuni de pe litoralul țării noastre. Spre deosebire însă de alte stațiuni similare, o cazare în Venus presupun că te costă destul de puțin. De ce? Pentru că nu este o stațiune de fițe.


stațiunea venus

Situată în arealul Comorova din apropierea Mangaliei, Venus este una din cele 6 stațiuni balneoclimaterice românești de la Marea Neagră. Administrativ, este calificată drept „sat”, dar Wikipedia ne spune că această calificare este greșită, fiindcă stațiunea nu este locuită permanent, deci o putem privi mai adecvat drept un cartier al Mangaliei. Pentru mine faptul că nu e locuită o face și mai atractivă, adică mi-aș dori, da, să-mi petrec unele concedii în locuri simple, nu foarte aglomerate, în care prețurile să fie rezonabile iar accentul să fie pus pe comuniunea cu natura, în detrimentul unei artificializări exagerate. În fond, de ce mai mergem la munte, dacă vrem tot timpul condiții ultra-moderne și atât?

Nu vă lăsați însă induși în eroare de rândurile de mai sus: pe pagina din primul link am numărat nu mai puțin de 10 hoteluri care ne așteaptă cu porțile deschise, având 3, 4 sau chiar 5 stele! De exemplu, hotelul Inter (vezi imaginea de mai jos) dispune de parcare privată gratuită - fără rezervare prealabilă -, spațiu de joacă interior și exterior, programe TV pentru copii, saună, sală de fitness, centru spa, servicii de masaj, piscină, săli atât de petreceri cât și de conferințe/business și încă nu am epuizat lista facilităților.

hotelul inter - venus

Cât v-ar costa o cazare la un astfel de hotel, la o aruncătură de băț de malul mării? Aflați vizitând site-ul Genius Travel, unde vă puteți planifica și rezerva o astfel de excursie în cele mai mici detalii, pornind de la data călătoriei, hotelul ales, numărul de persoane, tipul camerei, meniul și până la ziua în care vă întoarceți. Eu unul am trecut-o pe listă.