Securitate financiară

25.5.15  Ethos Plus
Când spui securitate, te gândești la protecție și stabilitate, punând automat accentul pe defensivă. În cazul nostru, securitatea financiară s-ar traduce prin a nu pierde bani sau a-ți consolida fondurile de care dispui. Dar pornind de la principiul că atacul este cea mai bună apărare, o metodă excelentă de a nu pierde bani este, dacă poți, să îi multiplici. Cel puțin asta pare să fie filosofia din spatele platformei e securities romania, dacă ne luăm după nume. Site-ul, Business Introducer pentru Stock.com (alături de alte câteva nume de pe piața bursieră externă: IronFX, BulbRokers, FXCM), poate fi privit ca un punct de pornire pentru cei care vor să se lanseze în mirobolanta lume a tranzacțiilor online.


Scriam nu demult că mă interesează domeniul și că pe viitor mă gândesc să mă implic și eu, fie și numai pentru a vedea cu ce se mănâncă. Pentru că este relativ ușor (tehnic vorbind), tot ce trebuie să faci ca să fii agent bursier este să îți faci un cont pe unul din numeroasele site-uri de profil și să cumperi acțiuni. Problema survine, desigur, din riscurile acestei îndeletniciri, mai exact riscul de a pierde bani. În subsidiar ar mai fi riscul de a deveni dependent (ca pariorii înrăiți, lucrurile ăstea pot devenii la un moment dat vicii) așa că va trebui să fiu atent și la asta. Deci, cum te documentezi înainte de a te arunca în lac? Site-urile de genul e-securities-romania pot fi o mină de aur în acest sens. De exemplu, e-securities are un clip pe YouTube, de 12 minute, cu noțiuni introductive pentru traderii începători. Ce este piața de capital, cum funcționează ea și câteva concepte cheie în domeniul ăsta. Și pentru că tot suntem la capitolul rețele sociale, e-securities are și cea mai mișto pagină de LinkedIn văzută de mine până acum (asta dacă putem include LinkedIn-ul la rețele sociale).

De altfel, site-ul e-securities romania arată la rândul lui super, în primul rând ca design. În al doilea rând, el grupează pe pagina principală o serie de informații de actualizate despre fluctuația diverselor acțiuni (Lenovo, Google, Microsoft etc, ultima în urcare cu 3%, probabil pentru că se apropie lansarea lui Windows 10), câteva legături spre locuri unde puteți face ceva și practic (scriam la început că e-securities sunt Business Introduction pentru Stock.com) și o serie de articole informative din lumea bursieră. Ultimul punct este foarte interesant chiar și din perspectiva unui jurnalist pe nișa finanțe/economie. Practic, e ca și cum ai citi Ziarul Financiar, doar că fără elementele de umplutură mediatică. Sigur, aceste știri nu sunt tutoriale propriu-zise, interpretarea lor corectă ca jucător la bursă ținând de abilitatea fiecăruia de a face corelații inteligente, dar pentru cei pasionați, presupun că e un punct forte. La fel cum sunt blogurile lor de pe WordPress, Blogger sau Tumblr.

În concluzie, numai timp și bani să am, că material de studiu este din belșug.