O mașină nouă în fiecare an

26.3.15  Ethos Plus
mașină la cheie

Deși locuiesc la oraș (mai bine zis un orășel micuț, dar orișicum), tatăl meu se trage dintr-un sat aflat la 5 km distanță. Acolo, peste drum de casa bunicilor, își duce viața un fel de unchi (verișor cu tata sau ceva de genul, la sat toată lumea e neam cu toată lumea în cele mai neașteptate moduri) a cărui mezină, o superbitate de fată, a plecat de ani buni în Italia. S-a măritat acolo, cred că are și copil. Ei bine, tipa vine regulat, cel puțin o dată pe an, acasă. Și, de fiecare dată când am văzut-o eu sau sora mea, era într-o mașină superbă.

La început m-am întrebat de unde are mașina în cauză, dat fiind că părinții ei n-au iar varianta cu condusul mașinii proprii din Italia până în România nu ținea, fie și numai pentru faptul că în fiecare an circula cu o altă mașină. Până la urmă sora mea a lămurit misterul: mașiniile erau închiriate. Adică, de fiecare dată când venea acasă, tipa mergea la Bistrița (cel mai mare oraș din județ), de unde își închiria un autoturism pe toată perioada cât stătea în țară.

Audi A6

Ceea ce-i foarte mișto: te plimbi cât și cum vrei tu, nu depinzi de nimeni, ai o mașină nouă, la alegere, și nu trebuie să o conduci din Italia până aici. Ți se dă la cheie, când ai ajuns în țară. În plus, eu aveam impresia că asta-i ceva chestie rezervată vedetelor de Hollywood sau oamenilor bogați, așa că fata a urcat și mai mult în ochii mei. Până la urmă, se pare că nu-i o afecere chiar așa de exclusivistă. Cel puțin nu în cazul firmei Airport Bucharest Rent a Car, unde prețurile încep de la 14 euro. Și nu pentru Dacia, ci pentru Seat!

De fapt, dacă mă gândesc bine, 14 euro e chiar foarte puțin: ce înseamnă 60 de lei pentru București? Desigur, Airport Bucharest Rent a Car îți pune la dispoziție o mașină încă de când ai ajuns pe aeroport, așa că practic, de cum te dai jos din avion, ai la dispoziție un autovehicul personal. Prețul devine și mai mic dacă vii în țară cu cineva, de exemplu cu familia. În acest caz, dacă ați călători toți 3, 4 sau câți sunteți, prețul metroului poate că l-ar ajunge pe cel al mașinii închiriate. Unde mai pui lipsa de confort, aglomerația și toate cele? În mod cert, varianta cu închirierea este net superioară altor opțiuni de transport.

Asistență non-stop (24/7), mașini diverse (cele mai bune mărci), gabarit variat (am văzut Mercedes Vito pentru 9 persoane), cam la asta se rezumă serviciile unei firme serioase de profil. Bine, cea din exemplul meu este din capitală. Dar presupun că și în alte județe există oferte la fel de avantajoase.