O chestie care m-a șocat zilele ăstea

23.2.15  Ethos Plus
Știu că pe net găsiți tot felul de titluri bombastice, cu atenție, șoc și groază, citește și nu-ți va veni să crezi etc. Pentru că apoi să intri pe un articol banal, despre ce-a mai făcut sau cu cine a mai fost văzută cutare vedetă, ori ceva la fel de interesant și relevant. Dar de data asta titlul este pe bune, pentru că am fost efectiv lăsat mască de următoarea postare de pe Facebook:


Și mai cu seamă de comentariile la ea. De ce? Pentru că toți cei care au comentat acolo, cu excepția mea și poate a încă unei persoane, au răspuns că da, au acasă o plasă, un sertar sau chiar un dulap (!) cu medicamente, pentru orice necesitate. Unele fiind medicamente de tip panaceu, gen aspirină, pe care le luăm când ne doare capul sau ne simțim rău.

Lucru care, sincer, m-a îngrozit. M-a îngrozit pentru că mi-am dat seama de eficiența acestor reclame TV la diverse siropuri, pastile și suplimente alimentare, pe care le credeam absurde dar iată că nu, oamenii iau aspirină când sunt răciți și algocalmin sau nurofen când îi doare capul, fără să meargă la medic. Ceea ce-i o mare greșeală.

homeopatie

În primul rând, un medicament ar trebui luat doar atunci când îți este prescris de medic. Nu după ureche, nu după ce-ți spune vecinul că l-a ajutat pe el, nu după ce vezi în reclamele tv ci după rețetă. Luate fără noimă, ele își pierd cu timpul eficacitatea pentru că organismul se obișnuiește cu ele. În al doilea rând, pe cât posibil, medicamentele alopate nu ar trebui luate deloc. Pentru că sunt compuși chimici, care au și efecte secundare asupra corpului.

Personal sunt un susținător al medicinei alternative. Ca opinie și sfat personal, recomand sportul, chiar artele marțiale sau yoga, ceaiurile, o viață sănătoasă, un regim alimentar moderat și bogat în fructe și legume, remedii homeopatice și leacuri băbești, masaj și acupunctură. Consider că toate sunt preferabile îndopării corpului cu substanțe chimice de sinteză, produse de un sistem care privește omul doar ca pe o mașină lipsită de suflet sau viață.

Cu mențiunea că atunci când este necesar, trebuie să mergem la medic. De exemplu, dacă ne doare un dinte, trebuie să mergem la dentist, dacă avem ceva probleme mai serioase decât o simplă tuse sau răceală, la fel, să vedem ce e. Dar chiar și atunci, o compresă cu plante, un ceai etc, luate în paralel cu medicamentele, nu pot strica, nu? Dar să ajungi să iei medicamentele cum îți bei cafeaua dimineață, consider că-i un atentat inconștient la propriul tău corp.

Voi ce țineți în sertarul cu pricina?