Duminică sunt alegeri

14.11.14  Aldus Reflecții
În scurt timp vom avea un președinte nou. Unii dintre voi v-ați gândit deja pe cine o să votați, alții încă nu. Sau alții nici nu vreți să vă prezentați la secția de vot. Acestora din urmă vă recomand articolul De ce să votez. Pentru restul, mai ales cei care au ezitări, iată numai câteva motive ce mă determină să-l aleg pe Klaus Iohannis în locul lui Victor Ponta la funcția supremă în stat.

Klaus Iohannis

1. Ponta este din PSD. Iohannis este din ACL. PSD-ul are o viziune anacronică, de stânga, neadaptată situației actuale și care nu vine cu soluții la dezvoltarea economică a țării. Iohannis președinte ar putea duce la alegerea unui guvern de dreapta în 2016.

2. PSD-ul are nu mai puțin de 38 de corupți, persoane cu condamnări definitive, cu dosare penale sau probleme cu justiția în rândurile lui. Și este vorba de nume importante, nu periferice.

3. PSD-ul deja deține majoritatea parlamentară. Un președinte din partidul lor, în această situație, ar putea să aprobe orice lege a amnistiei, să închidă ochii la orice scădere a puterii justiției etc.

4. Iohannis, deși nu știe vorbi la fel de bine ca Ponta, mi-a lăsat senzația unui om onest.

5. Ponta și-a plagiat teza de doctorat.

6. Ponta apare la televizor și ne spune cât de bine merge țara, în timp ce noi o ducem tot mai rău.

7. Iohannis vine de pe poziția secundă, și prefer omul de pe poziția secundă celui de pe primul loc, cel puțin în politică.

8. Pentru că iată ce se petrece în țară și cum obțin unii voturi.

9. Pentru că Iohannis a declarat că vrea să slăbească imunitatea politicienilor, să reducă numărul parlamentarilor și să mențină fermă direcția țării către vest, lucruri pe care Ponta nu pare să le dorească foarte mult zilele acestea.

Și lista poate fi continuată.