Să cazi pe spate, nu alta

21.10.14  Aldus Plus
Ați auzit de eliocel? Nu, nu-l găsiți în dexonline, stop searching. Este un material cu niște proprietăți interesante. Se adaptează la temperatura corpului. În contact cu el, absoarbe umiditatea și îl lasă în același timp să respire. După ce contactul dispare, eliberează umiditatea în aer. Până acum, cum vi se pare?

Sau bambusul. Fibrele de bambus sunt antibacterieni naturali. Rezistă la apă și spălări multiple. Rezistente la uzură. Dezodorizante. Absorb umiditatea. Datorită calităților lui, bambusul a fost folosit de mii de ani atât în obiecte vestimentare cât și în mobilă sau chiar construcții. Până și Thomas Edison a folosit la primul bec electric suport și bulb din bambus.

saltea

Vă întrebați, poate, unde am găsit aceste informații interesante. Țineți-vă bine: pe un site de saltele. Cu o adresă cât se poate de lame (cum ar fi să-mi fac un site de cronici de film pe adresa filmul.ro?). Totuși, în ciuda caracterului comercial (e vorba până la urmă de un magazin online), în ciuda numelui ales din evidente considerente de SEO, am rămas foarte plăcut impresionat de el.

Bineînțeles, am remarcat și faptul că se pot cumpăra peste 25 de tipuri de saltele, pentru toate vârstele și pretențiile. Saltele pentru bebeluși și pentru oameni bolnavi. Saltele moi sau tari (de fapt, cu diferite configurații, straturi și grade de duritate). Din materiale create special pentru a detensiona, elimina stresul sau ajuta în ameliorarea unor afecțiuni de spate și coloană. Cu ioni de argint. Din fibre de bambus. Și lista poate continua.

E adevărat, nu sunt ieftine. Dar probabil nu-l au în target pe Ilie de la sculărie. În trecut, nobilii de exemplu se îmbolnăveau mult mai rar și aveau o viață mult mai lungă și sănătoasă decât plebea. Parte pentru că se îngrijeau. Parte pentru că aveau vase din argint și bijuterii din aur, cu care intrau în contact, și care, zice-se, fac bine organismului. Un om cu bani va fi și un om cultivat. Iar un om cultivat se prețuiește și îngrijește.

saltea

Revenind la site. Dincolo de gama variată de saltele, mi-a foarte plăcut modul cum sunt prezentate. Cel care a creat conținutul merită felicitat. Textul e redactat de așa manieră încât ai senzația că citești o carte, și vrei să afli mai multe. Până și imaginile din header ilustreaază umorul și atenția la detalii a autorului (adresa lor e imprimată pe o saltea, cumpărarea în rate e mai confortabilă).

Mi-ar plăcea să văd mai multe astfel de site-uri pe net. Din păcate, deocamdată nu sunt. Poate însă, cu timpul, o să se cearnă calitatea de maculatură.