Beton sau ciment? Eu votez cu pavele.

23.10.14  Aldus Plus
Să zicem că stați undeva la țară, sau aveți o casă acolo, poate lăsată de bunici, și v-ați gândit să vă ocupați puțin de ea. Un prim lucru pe care-l puteți face este să-i decorați exteriorul, să nivelați curtea, că-i tot un dâmb și-o hârtoapă, de zici că acolo s-au desfășurat ostilitățile celui de-al doilea război mondial, și, de ce nu, să turnați ciment pe strada din fața casei, care poate nu-i la „drumul principal”, cum zic sătenii. Sau aveți o vilă într-un cartier rezidențial :) , că așa dă mai bine, și cumva ați strâns niște bani, pe care vreți să-i investiți în înfrumusețarea ei, că doar acolo locuiți. Să moară vecinii de ciudă!

Ei bine, de ce să turnați betoane și ciment, de ce să nivelați totul, de ce să uniformizați și aplatizați, când puteți reduce aceste denivelări ale drumului și curții, aducându-le la rang de estetică și artă? Cele mai frumoase imagini se săptămâna asta provin de pe un site cu pavele. Mai exact, din pagina lor de portofoliu pentru dale și pavaje. Priviți și admirați:

dale pavaj

dale pavaj

dale pavaj

dale pavaj

dale pavaj

Am ales ilustrațiile care, în opinia mea, sunt cele mai frumoase. De reținut că nu sunt niște imagini digitale, sau fotoșopate/prelucrate, așa ar putea arăta curtea noastră, cu aceste minunate dale. Cine este firma care le comercializează? Europav, de care n-am auzit până acum, dar care astăzi m-a impresionat plăcut.

De exemplu, deși au sediul în București (Ilfov), asigură transport în toată țara, ba chiar vă ajută la montaj cu o echipă specializată. Faptul că oferă și consiliere, combinat cu experiența de peste 16 ani în domeniu, este încă un plus. Un element semnificativ aici: particularitatea dalelor este că sunt mici și au culori/aspecte diferite. Realizând o combinație inspirată a lor, plină de creativitate, puteți obține modele foarte artistice, clasice sau moderne, de tonalități deschise sau închise, care să se asorteze cu orice.

Dacă vreți să vă convingeți, le puteți vizita și pagina de Facebook (de altfel au și canal YouTube, ba chiar un blog interesant, păcat că nu are decât două articole), veți găsi acolo imagini superbe, unele foarte rafinate, și de dimensiuni mai mari, ale pavajelor făcute de ei. În încheiere, vă mai zic că eu m-am oprit la ce am văzut prima dată, dar au și categorii cu pitici de grădină, jardiniere, fântâni arteziene, deci decorațiuni în sens larg.