Review la Shop Einstal

15.10.14  Aldus Plus
În articolul de față o să realizez un scurt review, sau dacă vi se pare termenul prea pretențios, o să arunc o privire asupra unui site destul de popular (și popularizat) pe bloguri, respectiv Shop Einstal, accesibil la adresa shop-einstal.ro. Vă invit să-l studiem împreună.

instalator

Acum câțiva ani, românii nu știau cumpăra decât deplasându-se fizic la magazinul din colțul străzii, ceea ce ne cam poziționa la coada țărilor civilizate. De atunci lucrurile au evoluat iar astăzi foarte mulți oameni cumpără tot mai des produse online. Este și foarte simplu: intri pe un site, te loghezi (sau te înregistrezi dacă nu ai cont, asta o faci o singură dată la început), alegi produsul sau produsele dorite și lansezi comanda. În câteva zile (uneori 24 de ore) ai coletul la scară, livrat de o firmă de curierat, cu costuri de transport mici sau uneori chiar zero. În plus, ai acces la magazine din toată țara, nu doar la cele de pe strada ta.

Shop Einstal este un astfel de magazin online, care livrează marfă în orice colț al țării, folosind un serviciu de curierat rapid. Sistemul implementat de ei e flexibil, permițând efectuarea plății în diverse moduri, inclusiv ramburs. Ce produse comercializează? Într-un cuvânt, tot ce e legat de universul instalațiilor. De la centrale termice la pompe și hidrofoare, de la calorifere la boilere, de la apometre la echipamente sanitare, de la aparate de aer condiționat la panouri solare. Nu doar gama de produse este diversă, dar și produsele din aceeași categorie sunt foarte variate, astfel încât ai de unde alege, fie orientându-te după preț, fie după firma producătoare. Pentru asta, o primă bilă albă.

Nici la capitolul prezentare nu stau rău. Numele e ales să „prindă”, adică să fie ușor de memorat și să aibă legătură cu domeniul lor de activitate. Site-ul folosește o temă simplă, plăcută și ușor de navigat, care în plus se adaptează rezoluției browserului folosit, adică se vede bine pe orice dispozitiv (inclusiv mobil). Personal nu îmi place foarte mult combinația de culori folosită, dar asta e până la urmă o chestie de gust. Orișicum, site-ul e accesibil și conține suficiente informații despre firmă (adresă, numere de telefon etc) cât să ai certitudinea seriozității, deși observ că au uitat să-și completeze pagina Despre noi, deci asta e o mică scăpare.

Dar cea mai tare chestie, după părerea mea, e faptul că au o prezență virtuală care trece mult dincolo de simpla interacțiune de pe site. Astfel, au un blog, unde publică diverse articole de interes pentru cei pasionați de acest domeniu, precum au și conturi pe majoritatea rețelelor sociale, dacă nu toate, în vogă: Google+, Facebook, Pinterest, Instagram, Twitter. Nu sunt conturi moarte, de exemplu pe Facebook au activitate și primesc like-uri, iar pe canalul lor YouTube am găsit un tutorial despre cum se prelungește cablul electric la o pompă submersibilă.

Concluzia? Nu, n-o să vă trimit să cumpărați cutare pompă de apă, zicând că-i cea mai tare. Ci o să spun o chestie simplă. Astăzi, dacă vrei să ai succes în comerț, după părerea mea cam asta este calea. Cam așa se face, cum vedem la ei. Pentru că modelul magazinelor care nici măcar nu au site sau cititor de carduri (există!) este în curs de a apune. Iar dacă vă întrebați de ce atât de multe dau faliment, acum aveți și un posibil răspuns.