Pictura pe corp - artă și hobby

13.10.14  Ethos Guest
Pictura pe corp a atras atentia artistilor inca din anii `60, perioada ce a marcat o adevarata revolutie sociala prin emancipare, prin miscarea hippie, prin libertate, etc. Inainte de aceasta schimbare, prima pictura pe corp, realizata de Max Factor, expusa in public a fost aspru taxata, fiind considerat un act de perturbare a linistii publice.

Cu toate acestea, pictura pe corp era intalnita cu mult timp in urma cand oamenii societatii arhaice isi pictau intregul corp sau anumite parti ale corpului respectand astfel anumite ritualuri. Asadar, in acea perioada aceste picturi nu erau realizate in scop estetic sau ca forma de expresie artistica, ci ca simboluri ale tributelor in cadrul diverselor ritualuri.

body painting

O data cu trecerea timpului, aceasta forma de arta a inceput sa se dezvolte si sa fie promovata iar artistii si-au indreptat atentia catre aceasta ca o forma de expresie inedita, astfel azi body paintig-ul poate fi admirat cu diverse ocazii in cadrul mai multor festivitati. Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de body-paintig are loc in Austria la care participa artisti din peste 40 de tari.

Spre deosebire de tatuaje sau alte forme de arta pe corp, pictura pe corp este temporara, poate rezista cateva ore sau in functie de culorile folosite, poate ajunge chiar si la o saptamana. Picturile realizate pot fi mult mai complexe decat s-ar crede initial, cateodata artistul lucrand chiar si o zi la modelul său.

Daca in triburi picturile pe corp se realizau cu diversi pigmenti extrasi din plante, acum este recomandat sa se foloseasca doar culori pentru pictura pe corp naturale, non-toxice, testate dermatologic si non-permanente.

In ultima perioada de timp pictura pe corp este intalnita mai ales in randul copiilor, la petreceri si diverse activitati iar pentru acestea se folosesc intotdeauna vopsele de calitate speciale pentru pielea delicata a copiilor.

Daca aveti nevoie de culori, pensule sau alte accesorii pentru pictura, va recomanda magazinul picturaonline.ro. Aici gasiti culori de calitate, pe baza de apa ceea ce inseamna ca se indeparteaza foarte usor cu apa si sapun. Cu toate acestea, inainte de a incepe realizarea unor picturi expresive, este recomandat sa testati sensibilitatea pielii pe o mica portiune de piele pe suprafata interioara a bratului.