Bărbații se gândesc numai la sex: mit sau realitate?

7.8.14  Ethos Plus
Unul dintre lucrurile care se afirmă atât pe la colțuri cât și cu voce tare despre bărbați este că dinsinșii reprezentanți ai sexului tare se gândesc tot timpul la sex. Adică non stop. Ceea ce evident nu poate fi decât fals, având în vedere că omul doarme în medie 8 ore pe zi iar atunci când dormim, facultățile cognitive ne sunt suprimate sau modificate.

Lăsând gluma la o parte, rula mai demult o emisiune la ProTV, avându-l ca moderator pe Florin Călinescu. Acesta a prezentat la un moment dat un studiu efectuat de niște cercetători, ale cărui rezultate pot să fie surprinzătoare pentru mulți. Conform acestui studiu, femeile se gândesc destul de mult la relații intime, iubire și altele asemenea, în timp ce o mare parte din creierul bărbatului, să zicem „lobul” corespondent, este alocat... șofatului!

fata la volan

Și cu asta ajungem la esența mitului legat de sex. Pentru că e un mit. În realitate lucrurile stau astfel: bărbatul este o fire pasională. Spre deosebire de femeie, care are nevoie de timp să se deschidă amoros, un bărbat va iubi și va dori cu ardoare și intensitate. Dar această ardoare se exprimă în orice altă direcție, nu doar în cea legată de eros. De exemplu, un bărbat va adora să conducă o mașină puternică, se va aventura pe cele mai înalte piscuri montane sau va trăi cu intensitate fiecare fază a unui meci de fotbal. Pentru că așa este firea lui: pasională.

Și da, chestia cu mașinile e pe bune. Nu știu voi, dar în timpul copilăriei mele se colecționau tot felul de abțibilduri (în principal din gume de mestecat dar nu numai) cu poze de mașini. Modele noi, prototipuri, tot ce vrei. Suntem programați genetic pentru așa ceva. Nu doar că vrem ca bărbați să conducem, dar vrem să conducem un bolid. Vrem ultimul model de BMW. Vrem cea mai tunată mașină. Cu cei mai mulți cai putere.

Vreți să știți cât ne costă această pasiune a noastră? Păi de exemplu, acesta este pretul pentru plasa tuning. Pare mic, dar e doar o plasă tuning; după aceea vin capacele roților, farurile, caroseria, faceți voi socoteala. De ce dăm atâția bani pe ele? Pentru că viața, în opinia noastră, merită trăită la maxim. Biologii au și ei un nume pentru acest tipar. Îi spun testosteron.

Până și pe centruldepresa.ro au ajuns articole despre mașini. De ce nu? Promovăm un lucru care ne place, care prinde. Așa că cine zicea prostia cu bărbații ahtiați după sex? Eu nu sunt cercetător, dar o să vorbesc acum din perspectiva proprie. Pentru mine, ar fi mult mai important să dețin ultimul model de Mercedes, personalizat.

În care, bineînțeles, să mă prostesc uneori cu câte o fată.