Ați auzit de Semn SPRE carte?

13.7.14  Ethos Știri
Scriam pe Geek că Sonia Spătariu a lansat pe blogul ei un tutorial de grafică, în principiu de Photoshop/GIMP. Și spuneam la final că tot Sonia este autoarea proiectului Semn SPRE carte, despre care, ziceam acolo, poate voi scrie într-un alt articol. Ei bine, iată că scriu aici.

Semn SPRE carte este un proiect pe bază de voluntariat, care se adresează oricui dorește să schimbe cu ceva, oricât de puțin, în bine societatea actuală. Pentru a participa, nu trebuie să aveți blog sau bani, ci doar o inimă frumoasă, care să nutrească speranță în viitor. Dar acestea sunt generalități și poate vă întrebați despre ce este vorba mai exact?

Semn SPRE carte

Despre a dona cărți copiilor sau tinerilor elevi care și le doresc dar nu și le pot permite. Cărțile pot proveni fie de la voi, iar acesta este un prim mod în care puteți fi de folos, fie din diverse surse de finanțare & co. Aveți prin rafturile bibliotecii coperți pe care s-a depus praful? Considerați că rândurile dintre ele pot fi utile și educative elevilor? Puteți să le faceți pachet și să le trimiteți Soniei. Periodic se vor desemna zone, orașe sau licee unde aceste cărți vor fi dăruite. Sonia le va trimite prin poștă cuiva care locuiește în apropiere și respectiva persoană le va înmâna copiilor. Acesta este al doilea mod în care puteți ajuta: înmânând efectiv cărțile destinatarilor. Iar dacă aveți un site, un blog sau un forum, puteți promova proiectul acolo.

Pentru promovare, puteți folosi bannere create special pentru Semn SPRE carte. Care bannere sunt desenate tot de Sonia. Nu vă spuneam mai devreme că are un tutorial de grafică? Așadar, vă invit să aderați la grupul de pe Facebook al proiectului, care în momentul de față numără 253 de persoane, majoritatea bloggeri, și să aflați mai multe acolo, discutând cu ceilalți.

Semn SPRE carte a dăruit până acum aproape 800 de cărți în multiple reprize și a intrat chiar în vizorul mass-mediei, de exemplu într-un articol de pe oradeștiri.ro, preluat de realitatea.net.