Sfârșitul unui ciclu online

6.5.14  Ethos Diverse
Inițial am vrut să-mi intitulez articolul Curățenie de primăvară. De ce? Se face că încă este primăvară, și m-am gândit să fac o curățenie generală. Deseori de-a lungul timpului se adună în casa fiecăruia nu neapărat gunoaie, dar lucruri care nu-i sunt de trebuință și care la drept vorbind mai mult încurcă decât să fie folositoare. De cele mai multe ori le lăsăm să se adune acolo din lene sau din indolență, neavând chef să ne ocupăm de ele. Din câteodată simțim nevoia unui nou început.

ciclul anotimpurilor

Casa în care mi-am propus să fac curățenie este spațiul virtual. S-au scurs câțiva ani de când am pășit în ea și în acest timp mi-am făcut nenumărate adrese de mail, nenumărate conturi și am activat pe nenumărate site-uri. Unele căsuțe de mail s-au păstrat într-o formă destul de bună. Pe altele, pentru că la început nu știam prea multe despre internet, am început să primesc o groază de spam. Unele site-uri pe care le-am frecventat au fost utile pentru comunitate. Altele nici măcar nu mai există acum. Toate interacțiunile pe care le-am avut mi-au fost de folos, pentru că ele m-au ajutat să acumulez experiență.

Sub un alt aspect, luna asta se împlinește un an de când am cumpărat domeniul m3d1a.ro, domeniu pe care dețin la ora actuală mai multe bloguri cu PageRank peste 0 și care s-au dovedit fructuoase din punct de vedere financiar. Este primul an de când au început să mă intereseze așa-numitele advertoriale și pot spune că a fost anul în care am învățat cu ce se mănâncă ele. Astfel că, din mai multe puncte de vedere, luna asta este sfârșitul unui ciclu online pentru mine.

Și cum orice apus precede un nou răsărit, cred că a venit momentul să trag o linie, să fac niște calcule și să-mi setez niște obiective și priorități, astfel încât să pășesc cu dreptul în noua zi. Pentru început, o să-mi regândesc adresele de mail și conturile online pe care le dețin, astfel încât ele să fie mai bine organizate, mai ușor de gestionat și să nu conțină decât lucrurile de care am nevoie. Tot cu ocazia asta țin să vă spun că mi-am schimbat și nick-ul, din Ethos în Maverick. Și da, intenționez să mă ocup de blogul ăsta mult mai mult. Așa că o să ne citim mai des.

Se anunță o vară frumoasă.