O problemă legată de numărat

11.11.13  Ethos Imagini
Am citit mai demult un articol de ziar despre un trib african ai cărui membri nu știau număra decât de la 1 la 5, respectiv câte degete aveau la o mână. Când era vorba de mai multe elemente, ca șase sau șapte, începeau problemele. Cred că noi, bărbații, avem o problemă similară în comparație cu femeile. Să vă exemplific printr-o imagine:

cum vad barbatii si femeile culorile


care este preluată de aici (click pe ea pentru mărire). Pe bune, ocru? Ce-i ăla? :) Orhidee? Serios, ne-am născut cu un handicap. Lăsând la o parte faptul că fetele sunt mai creative, ne bat și la capitolul vizual. Adică nu la cum arată, că acolo-i clar că ne bat, ci la cum văd și disting culorile. Eu știam că unele specii de animale au un simț vizual mult mai dezvoltat decât al nostru, dar se pare că nu doar ele.

Totuși, și în asta constă mica mea satisfacție, care e motivul pentru care ele disting ele atât de multe culori, respectiv de ce sunt așa de atente la cum se îmbracă, cum se fardează, cu ce se parfumează, aranjează, rujează etc, dacă nu tot ca să ne fie pe plac nouă, bărbaților? Hai să recunoaștem că-i măgulitor... :)