Creioane și pixuri speciale

30.7.17  Ethos Plus
Mai țineți minte cum, pe vremea lui Ceaușescu, copii fiind, ne mândream cu stiolouri chinezești? Sigur, unii dintre voi n-ați prins acea perioadă, dar vă spun eu: pe atunci, un pix, creion sau stilou chinezesc era un motiv de mândrie. Pentru că nu era românesc. Astăzi, le numim chinezării. Din păcate, este plină lumea de ele, pentru că sunt cele mai ieftine, până și firme serioase, giganți ca Apple sau Samsung, și-au făcut fabrici în China, pentru că acolo au găsit mână de lucru mai ieftină. Așa că rareori găsești un produs care să nu fie "made in China". Totuși, cine caută găsește, iar dacă vreți ca copiii voștri să aibă la școală niște rechizite speciale, puteți să le luați, de exemplu, un set de creioane de la faber castell, pe care le puteți comanda chiar online. Producătorul este la ani-lumină de chinezării iar prețul - mai mult decât accesibil.

Faber-Castell - Geroldsgrün

Nu sunt sigur dacă colorit.ro este unica sursă de creioane faber castell din România, așa cum afirmă Alexandru pe blogul lui, într-un articol în care ne întreabă cu ce desenam, dar știu în mod cert că prețurile de pe Colorit sunt excelente. Astfel, putem găsi, din gama de produse faber castell, radieră pentru creion și cerneală, fără latex, la 80 de bani, sau creion faber-castell seria 1111 la sub un leu. Consultând mai departe lista de produse marca faber-castell de pe site, găsim creioane colorate faber castell la sub 4 lei, cărbune natural Pitt la sub 2 lei, set cu 6 cartușe mici de cerneală tot la sub 2 lei, Creioane Graphite Aquarelle la 5 lei și n-am epuizat încă nici măcar prima pagină din cele 4. Probabil ați observat deja gama bogată și mai ales diversă de produse. Într-adevăr, faber-castell este responsabilă cu producerea unui mare număr de creioane, stilouri, radiere, liniare, pixuri, ascuțitoare, carioci, creioane din grafit, creioane colorate și alte instrumente similare, ce merg mult mai departe de necesitățile școlare, putând asigura trusa de bază a unui pasionat de grafică sau desen.

Dincolo de faptul că îți achiziționezi niște produse care diferă de restul chinezăriilor de pe piață, ai garanția unui fabricant renumit. Faber-Castell este unul dintre cei mai mari și vechi producători de creioane colorate, pixuri, stilouri etc, având sediul în Germania și deținând 14 fabrici pe cuprinsul globului. În imaginea de mai sus se află se află facilitatea Faber-Castell din Geroldsgrün, Bavaria (Germania). În fine, puteți citi mai multe despre ei pe Wikipedia, că au pagină atât în limba română cât și în limba engleză. În concluzie, dacă acum 28 de ani produsele străine de calitate erau inaccesibile, după '89 acestea au început să apară și la noi, iar în ultimii ani le putem comanda chiar online, din confortul propriului fotoliu. Cu condiția să știm unde să căutăm.

Tot ce-i mai trebuie copilului vostru este, bineînțeles, talentul la scris și la desenat.