Vechi și scumpe, ieftine și noi

28.7.17  Ethos Plus
Vorbim în acest articol despre apartamente, și toată lumea știe că apartamentele cu două camere, mai ales din București,sunt extrem de scumpe. Ajungi să lucrezi o viață pentru a-ți plăti un apartament în care se presupune că ar trebui să locuiești, nu să te frămânți o viață cum să ți-l plătești. La prețurile de azi, momentul când îți lichidezi împrumutul bancar pentru acel apartament cu două camere coincide cu momentul în care te pensionezi. Ok, poate exagerez, dar explicați-mi și mie un lucru: de ce sunt apartamentele, cu două sau cu 4 camere, atât de scumpe? Până la urmă, sunt doar 4 pereți între care trăiești și dormi.

apartamente cu doua camere bucuresti nusco citta

Pentru că în foarte multe cazuri chiar atât sunt. Patru pereți ce definesc un spațiu strâmt, nemobilat, care necesită reparații și renovări, într-o clădire veche, ce stă să cadă la prima adiere de vânt, adică ăsta, cutremur. Și totuși, proprietarul lui îți cere o sumă exorbitantă. Și pentru că toți proprietarii fac asta, subiectul apartamentelor bucureștene a devenit unul foarte arzător. Mai nou, sunt informat că prețurile au crescut iarăși în ultimele luni, probabil pentru că oamenii au posibilitatea de a-și face din nou credite de tip Prima Casă, pentru că Curtea de Conturi a pierdut procesul cu Băncile pentru Locuințe ale BCR și Raiffeisen, sau naiba știe de ce. Motivul e mai puțin important, câtă vreme ne arde la buzunar. Așadar, întrebarea, după această lungă introducere: mai există șanse pentru un apartament decent în București?

Din fericire, trăim într-o lume liberă și liberală. O lume în care statul nu mai are de mult monopol asupra proprietății private. În condițiile în care proprietarii de apartamente cu două camere vechi și dărăpănate s-au înțeles parcă să ceară prețuri exorbitante, firescul s-a produs, și au apărut o serie de investitori deciși să ofere apartamente noi, de calitate, la prețuri accesibile și în condiții ultra-moderne. Nusco Citta este numele unui astfel de complex rezidențial, locul unde găsești apartament cu 2 camere de vanzare la standarde europene. Diferența de opțiuni se vede încă de la intrarea pe site-ul din linkul precedent: dacă la proprietarul X (sau agenția imobiliară cutare) ești limitat la garsoniera sau apartamentul pe care le-ai găsit de ocazie, Nusco Citta a născocit pentru tine 5 tipuri sau configurații de apartemente 2 camere în București, toate cu suprafața între 68 și 72 metri pătrați, toate la prețuri uniforme, toate "de ocazie". Și, da, toate noi, moderne.

Câteva beneficii pe care le au aceste apartamente:

  • obiecte sanitare de înaltă calitate
  • centrală termică în apartament
  • încălzire prin pardoseală
  • pregătire aer condiționat
  • lifturi sau ascensoare ultra-moderne
  • închideri exterioare și termosistem
  • parchet laminat
  • tâmplărie și ceramică de calitate

În esență am citat din lista de pe site-ul lor. Eu, nefiind bucureștean, n-am avut ocazia să le vizitez complexul, dar pe site există o galerie foto, niște înregistrări video și un sistem ce vă permite să faceți un tur virtual al acestor apartamente cu două camere. Oricum, este evident și din avion de avantajele lor și de faptul că ele pot constitui o soluție de vis pentru un cuplu tânăr. Nu doar că îți cumperi o locuință la cheie, nu doar că e nouă și modernă, amplasată excelent, ar nici nu trebuie să mai bagi bani în ea vreo câțiva zeci de ani.

Aștept momentul în care proprietarii de case vechi, de pe vremea lui Ceaușescu, vor fi obligați de lipsa clienților să-și coboare prețurile la jumătate sau la sfert din cât le au acum. Și tot nu vor avea mușterii, pentru că, între timp, vor exista și mai multe variante de tipul Nusco Citta, spre care tinerii să se îndrepte.