Diferența dintre uz casnic și horeca

26.10.16  Ethos Plus
O aflăm de pe site-ul cu echipamente horeca http://dactrust.ro/. Dar, înainte de toate, ce este un echipament horeca? Foarte pe scurt, este vorba de frigidere, mașini de spălat, cuptoare etc pentru uzul barurilor, hotelurilor, restaurantelor șamd. Adică, nu pentru uzul tău, acasă.

bar

Și acum, revenind la subiect, o plită pentru uz casnic, oricât de bună, dacă ai pune-o într-o brutărie serioasă, probabil ar da chix după câteva zile sau săptămâni, nefiind concepută pentru uzul intensiv și repetat la care va fi supusă acolo. Similar, pentru a spăla zilnic și îndepărta eventualele pete de pe lenjeria prezentă în camerele dintr-un hotel, vei dori să ai niște mașini de spălat speciale, care să facă față acestor ritmuri repetate de spălare, ba chiar să conțină programe speciale de albire, să aibă uscător etc.

Probabil, dacă aveți un local, un hotel sau un fast-food, deja cunoașteți toate aceste lucruri. În acest caz, mă voi rezuma la a vă spune că pe dactrust.ro găsiți echipamente horeca și dotări specifice pentru o mulțime de compartimente comerciale. Astfel, puteți achiziționa echipamente horeca de gătit, echipamente specifice unui fast-food (sau unei pizzerii), iar aici includ nu doar echipamentele de tăiat mozzarela, cuptoarele de patiserie sau mașinile pentru aluat, ci și dotări cu vitrine speciale, apoi avem echipamente pentru baruri și cafenele, mobilier pentru restaurante, instrumente de refrigerare, sau pentru o splălătorie de rufe și abia am ajuns la jumătatea listei de categorii.

Avantajul unui astfel de magazin față de un magazin universal (ca, să zicem, Flanco) este că, fiind specializat pe segmentul horeca, va putea să importe aparatură, instrumente și echipamente moderne, performante, fiabile, rezistente, la prețuri competitive, special pentru afacerea ta. Legat de garanție, va fi mult mai avantajos să colaborezi cu cineva ca ei decât să îți faci rost de produsul dorit la mâna a doua sau din străinătate, pentru că e mai avantajos să ai un partener apropiat care să-ți acopere nevoile din acest domeniu.

Nu știu exact cum stau la prețuri, care nu prea sunt afișate. Pe de altă parte, nu discutăm despre un tricou sau un cuptor cu microunde, așa că cei care doriți veți lua evident legătura cu ei înainte să comandați. Iar noi, restul, ne vom mulțumi cu oferta de cuptoare, mașini de spălat, aragaze etc de la magazinele obișnuite, unde vom pândi și eventuale reduceri, că tot se apropie Black Friday, asta apropo de titlul articolului, cu diferența dintre noi și voi.

Recunosc, eu încă n-am un business de tipul horeca.