O poveste cu o firmă de transporturi

7.6.16  Ethos Plus
Haideți să vă spun o poveste cu o fată frumoasă, un prinț și o casa de expeditii. Demult, tare demult, era o fată pe care o chema Beatrice. Și ea era mai mereu posomorâtă, deoarece lucra în cadrul unei firme unde, săptămânal, se transportau diverse utilaje. Beatrice era chiar cea însărcinată - nu cu șeful, ci cu gestionarea acestor transporturi, alături de alte lucruri pe care le făcea zi de zi în cadrul acelei companii.

Beatrice

Ei bine, Beatrice era tot timpul cu capul în hârtii și în telefoane, urmărind să țină pasul cu traseele mașinilor, problemele care apăreau pe parcurs, verificarea și încărcarea mărfii, adică a utilajelor, asigurarea calității livrării, rezolvarea problemelor la terminale sau punctele de trecere, negocierea prețului cu clienții, rezolvarea situațiilor conflictuale în cazurile în care aceste transporturi întârziau și așa mai departe. Practic, ea era atât de ocupată încât deseori își ducea munca cu ea acasă, terminând abia seara, târziu. Beatrice era extenuată.

Din fericire, într-o zi managerul companiei respective s-a pensionat iar în locul lui a venit altcineva, un tânăr frumos, inteligent și educat, care s-a îndrăgostit de Beatrice. Și, pentru a-i ușura sarcinile, a angajat o firmă de transport marfa international, care a preluat tot ce ținea de transporturi, eliberându-i orarul lui Beatrice. Din acea zi înainte toate sarcinile legate de distribuție au trecut în seama acelei firme angajate, care s-a ocupat de tot, produsele au sosit de fiecare dată în timp util, aduse de șoferi profesioniști, compania nu a mai pierdut clienți iar managerul, când a tras linie, a constatat că îl costă mult mai puțin decât înainte. Și, cel mai important, Beatrice a început din nou să zâmbească!

De fapt, nu am fost perfect onest cu voi. Ceea ce am scris mai sus nu este chiar o poveste, ci o traducere artistică a unui video doodle de pe YouTube. Iar firma de transporturi menționată nu este una fictivă, ea se numește Spedesa și furnizează astfel de servicii în mai toate țările Europei, de peste 15 ani. Iar Beatrice poate fi, după caz, secretara de la firma dvs.


Sau, dacă doriți, puteți să considerați totul o poveste și să rămâneți în continuare cu același sistem ineficient și complicat de transportare a mărfurilor pe care le tranzitați, bazat pe un singur om supus greșelii la pupitru și pe o serie de șoferi îndoielnici, de care tot dvs răspundeți, cu toate dezavantajele și costurile aferente acestui sistem. Alegerea, cum se spune, vă aparține.