Știați că un model de videochat câștigă mai mult decât voi?

14.5.15  Ethos Plus
Multe s-au schimbat în ultimii 26 de ani în România. După eliberarea de pudibonderismul care ne-a caracterizat în anii ceaușiști, au luat avânt o serie de activități pe care le-am putea încadra, în mare, la capitolul Erotice sau Pentru adulți. Printre acestea, videochatul. Timpul a trecut și a venit criza economică în care încă ne aflăm, reducând dramatic veniturile pentru aproape orice categorie socială. Dar sunt și aceste joburi speciale afectate de criză? În rândurile următoare, vom face o incursiune într-un studio de videochat București și vom încerca să găsim acolo câteva răspunsuri.

model videochat

Studio20 are două puncte de lucru: pe Calea Victoriei și lângă Gara de Nord, ambele în capitală. Acolo tinere bucureștence sau poate venite din provincie, se dezbracă de inhibiții și de hanie și întrețin discuții private cu diverși clienți de peste hotare. Pentru că, dacă nu știați, este o practică încetățenită ca studiourile românești să colaboreze cu firme străine, astfel încât camerele de chat la care le poți găsi efectiv pe aceste modele să fie inaccesibile calculatoarelor cu IP-uri de România. Prin urmare, dacă nu ești specialist în internet sau nu știi cum să folosești un proxy, nu prea ai șanse să vezi pe net o astfel de fată de la noi, ceea ce înseamnă că videochatul este o activitate confidențială. Dar asta tot nu ne răspunde întrebării cu care am pornit: cam cât se câștigă din el?

camera verde videochat

Unul din lucrurile ce ne sar în ochi pe Studio20 e secțiunea intitulată Câștiguri. Intrăm pe ea și citim că un model poate câștiga între 500 și 50.000 de dolari. Nu se precizează perioada de timp dar putem deduce (din acel 500) că este vorba de o lună. Evident, prima reacție la o astfel de știre este scepticismul. Nu cumva sumele sunt absolut fanteziste? Ca urmare, am căutat o a doua sursă de informare. Ei bine, pe Wikipedia găsim că aceeași activitate este remunerată cu 300-4.000 de euro lunar. Ceea ce este mai puțin dar tot enorm, raportat la salariile românești. Mai departe, faptul că un model poate câștiga o anumită sumă nu înseamnă că o câștigă întotdeauna. În plus, distribuția modelelor pe axa 500-5.000 nu este obligatoriu uniformă. De exemplu, e posibil ca 90% dintre ele să câștige aproape de 500$ și doar 10% sume foarte mari. Pe Studio20 ni se spune în continuare că venitul mediu al modelelor lor este de 5000 de lei. Dar chiar dacă înjumătățin aceste sume și presupunem un venit mediu real de 3000 de lei, câți dintre voi au un salariu care se apropie de nivelul ăsta?

camera roșie videochat

Desigur, există și riscuri. Există riscul ca, oricâte măsuri de siguranță ți-ai lua, vecinul de scară să afle la un moment dat că practici meseria asta. După cum există riscul să dai peste un patron dubios, care să te țepuiască sau să nu îți ofere un contract de muncă legală. Dar riscuri există peste tot. Și ținând cont că, în mod surprinzător, atmosfera și condițiile de lucru într-un astfel de studio sunt mult peste ce ne-am aștepta, iar pentru a te angrena în astfel de activități nu ai nevoie de terminarea unei facultăți, eu zic că cea mai veche meserie din lume (sau o rudă apropiată a ei) este în continuare și una dintre cele mai bănoase.

Păi să nu-ți deplângi condiția ta de bărbat?

surse foto: studio20.ro