The Wedding Planner

18.7.14  Ethos Plus
Am văzut un film mai demult cu Jennifer Lopez, The Wedding Planner. Nu mai țin minte exact acțiunea din film, dar rețin ideea că în străinătate există și meseria asta, de planificator de nunți. Adică John și Marry se îndrăgesc, vor să se căsătorească și ca atare își angajează un om care cu asta se ocupă. Cu planificarea căsătoriei. Omul ăla le alege restaurantul, le comandă meniul, invită nuntații etc. Tot-tot. Și nu știu dacă vă dați seama, dar o nuntă necesită ceva pregătire. De exemplu, dacă ne gândim numai la invitații: trebuie ales un model (elegant și de preferință ieftin), comandate, gândit mesajul de scris pe ele, făcută listă cu participanții, trimise către aceștia, asigurat că le-au primit, obținut confirmări de la cine vine și cine nu ca să știm câte meniuri să facem șamd. Și asta-i, cum ziceam, numai partea de invitații.

inele de cununie

Apropo, cum vi se pare modelul de invitatie de nunta de la Boutique Wedding? Carton emboss pliat în trei, cu o frunză pe mijloc, model floral, alb. Elegant. Un leu și 56 de bani. Mie sincer nu-mi place la fel de mult ca aceasta invitatie de nunta din colectia noua, care e mai scumpă (2,90 lei) dar mult mai rafinată, cu un model de tip papirus (carton ondulat pe margini), cu roșu la exterior și aurită pe interior, și care se rulează și se prinde cu un șnur. Este că-i frumoasă? Dar dacă faceți un calcul, 2,90 lei ori numărul de invitați, vă dă o sumă de care poate vă cam speriați. Și atunci, s-o luați pe prima? Vedeți, ce ziceam mai sus: o simplă invitație, dar nu-i atât de simplu și ușor să iei toate deciziile corecte, mai ales ca să iasă ceva bine, avantajos și pentru cuplul de însurăței (cel puțin financiar vorbind) dar care să și mulțumească lumea.

poza de nunta

Deci, dincolo există oameni care în asta-s specializați. Tu îi angajezi și ei se ocupă de tot. Te costă mai mult dar primești totul la cheie. La noi însă e puțin diferit. Ion o cere pe Maria în căsătorie, ca urmare părinții le organizează nunta. Că așa-i românul, priceput la orice, dacă i se strică buda și-o repară singur, nu cheamă un specialist. Atâta că se poate ajunge la situații mai hilare. Cum a fost știrea de zilele trecute, dacă ați prins-o, cu tipul care intră într-un magazin de foto/optice și îi întreabă pe cei de acolo de ce pe DSLR-ul lui, cu care a pozat o nuntă contra-cost, nu mai găsește fotografiile făcute. Ce se întâmplase? Acel tip de DSLR nu avea memorie internă. Iar bărbatul a considerat că preview-urile pe care le vedea sunt salvate automat pe ceva suport intern, așa că nu a mai cumpărat un card de memorie pentru aparat. Și, evident, a pierdut toate pozele făcute, sau mai bine zis a filmat în gol.

Ceea ce, bineînțeles, când o să mergeți la altar, vă doresc ca vouă să nu vi se întâmple!