Până la câți ani se face alăptarea?

1.10.22  Ethos Reflecții

Conform unei știri de acum o lună și ceva (22 august 2022) de pe site-ul Libertatea, fosta asistentă TV Sânziana Buruiană dorește să intre în Cartea Recordurilor cu alăptatul. Practic, vedeta încă își alăptează de trei ori pe zi fetița cea mare, care are deja 6 ani și jumătate. Asta înseamnă că probabil merge la școală din toamna asta, și ea bea încă lapte de la sânul mamei.

lysa arryn si fiul ei

Am dat o căutare pe Google și am aflat de pe Click că Sânziana, în vârstă de circa 37 de ani, e căsătorită de 7 ani cu fostul fotbalist Nicolae Zuluf. De interes mi s-a părut următorul pasaj:

Așa și-a și găsit marea dragoste prin intermediul unei prietene foarte bune. Este vorba chiar de Andreea Tonciu, care a făcut pe pețioarea la acea vreme pentru Sânziana și Zuluf. Andreea Tonciu se afla într-o relație cu fotbalistul Nicolae Mitea, bun prieten cu Zuluf. “Eram prieten cu Tonciu și cu Mitea, ei erau împreună! Eu m-am întâlnit și cu alte vedete! Tonciu mi-a zis că Sânziana era într-o relație și că nu prea se poate. Dar eu pe Sânziana aș fi vrut-o dintre toate vedetele astea. Așa am simțit eu că ea este aleasa, mama la copii. Și așa a și fost!“, a declarat Nicoale Zuluf, la Xtra Night Show de la Antena Stars.

E interesantă propoziția cheie "Dar eu pe Sânziana aș fi vrut-o dintre toate vedetele astea". Sunt curios: oare de ce un fotbalist s-ar vedea căsătorit doar cu o vedetă? Dintre vedetele astea. Ca și cum viitoarea soție este obligatoriu să fie o vedetă. Iar finalul este iarăși interesant: ea este aleasa, mama la copii. Voi când vă gândiți la viitoarea iubire a vieții voastre vă imaginați mama ideală a copiilor voștri sau tatăl ideal al copiilor voștri? Partenerul ideal este definit în primul rând prin părintele copiilor pe care-i veți avea cu el?

În sfârșit, mamă la copii și-a dorit, mamă la copii a primit. Iar când fetița lor cea mare va împlini vârsta magică din povești, se va putea mărita cu băiatul Lysei Arryn din Game of Thrones. :) Cât despre Nicolae Zuluf, puteți citi niște faze amuzante cu el aici. Dar, ca să revin la titlu: până la ce vârstă considerați că e bine să se alăpteze? Că poate Sânziana face bine și restul lumii face rău.