Rolul unui avocat de drept penal in Bucuresti

31.1.19  Ethos Plus
În articolul de față vreau să vă propun o mică dezbatere pe tema rolului unui avocat de drept penal, având ca punct de plecare informațiile publicate chiar în paginile unui site al unui avocat de drept penal in Bucuresti. Pentru început, menționez că nu sunt expert în domeniul juridic, nu am studiat dreptul civil și cu atât mai puțin dreptul penal - cu care nici nu am avut vreodată de-a face. Așadar, modul meu de a raționa este poate pueril, fără să am la bază niște minime principii fundamentale ale dreptului, principii constituite, probabil, încă din antichitate, de exemplu de către romani. Luați aceste cuvinte drept un mic disclaimer. Și acum, să intru în subiect.

justitia

Avocat de drept penal in Bucuresti: acuzare sau apărare?


Elementul principal care mi-a stârnit interesul în paginile site-ului respectiv este faptul că un avocat de drept penal in Bucuresti (și cred că orice avocat, nu doar cel de pe site-ul menționat, dar acolo am citit informația) se va lupta pentru tine atât din punctul de vedere al acuzării cât și din punctul de vedere al apărării. Cu alte cuvinte, dacă să zicem ești acuzat că ai omorât un om - Doamne ferește! - sau că ai comis o infracțiune, poți căuta un consultant juridic online in Bucuresti la preturi mici și apoi poți apela la serviciile lui, pentru ca el să te apere în instanță. Pe de altă parte, dacă tu ești cel care vrea să acuze pe cineva, poți de asemenea apela la serviciile aceluiași avocat de drept penal in Bucuresti, care, de data asta, te va reprezenta din postura de acuzator. Ori mie lucrul ăsta mi-a părut, la început, ușor paradoxal sau contradictoriu.

Ușor contradictoriu, pentru că, în mintea mea, scopul întregului sistem juridic este aflarea adevărului, așa că un avocat de drept penal in Bucuresti ar trebui să lupte pentru o cauză dreaptă, morală. Și deci dacă își dedică abilitățile și energia pentru a-i salva pe nevinovați, de ce își oferă serviciile și celor care acuză? Da, știu, sunt naiv. În realitate, avocatura este un job, ca orice alt job, iar avocatul de drept penal este doar o piesă din agregatul justiție. Nu el, ci judecătorul decide gradul de vinovăție (sau nevinovăția) inculpatului, care inculpat are dreptul, conform Constituției, la un proces just și echitabil, iar pentru a avea parte de acest fairplay, are nevoie de un avocat în drept penal care să se bată din toate puterile pentru el. Dar, la început, am avut o ușoară ezitare citind acel lucru.

Cum găsești un avocat de drept penal in Bucuresti bun


Oricum, mi-a plăcut faptul că avocatul (sau avocata, că în cazul nostru este vorba de o femeie) are, pe lângă un cabinet de avocatura in Bucuresti, și acest site, unde, foarte important, oferă consultanță confidențială gratuită celor interesați. Adică, înainte de a te decide dacă vrei să apelezi la serviciile acestui avocat de drept penal in Bucuresti, poți să-i trimiți mai întâi un mail (mesaj) în care să-i prezinți problema ta și să-i ceri sfatul, pe care el/ea ți-l va oferi în mod gratuit. Vei fi astfel mai în măsură să înțelegi corect situația în care te afli, lucrurile pe care trebuie să le întreprinzi pe viitor și să te decizi dacă vrei sau nu să apelezi mai departe la serviciile acestui avocat. Ori ideea unui avocat online non-stop și gratuit este foarte mișto, pentru că știți foarte bine de ce reputație beneficiază avocații, cum se spune că jupoaie și pielea de pe tine, așa încât ți-e groază să apelezi la ei. Cel puțin aici poți pune la început niște întrebări și primi niște răspunsuri competente despre problema ta în mod gratuit, online, fără ca măcar să faci efortul de a te deplasa la un cabinet (al unui avocat pe care nu-l cunoști).

Dar, desigur, dincolo de toate acestea, eu vă doresc să nu aveți niciodată nevoie să apelați la serviciile unui astfel de avocat de drept penal în Bucuresti. Mai ales de drept penal.