Petreceri inedite pentru copii

20.6.18  Ethos Plus
Câte din jocurile copilăriei vă mai sunt proaspete în minte? Eu îmi amintesc că, copil fiind, mă jucam de-a v-ați ascunselea, de-a hoții și vardiștii, iar ceva mai târziu fotbal sau alte jocuri specifice băieților. Asta în timp ce fetele se jucau toată ziua de-a mama și tata, de-a "doctorița", de-a școala etc. Particularitățile și impulsurile masculine și respectiv feminine încep să se manifeste încă din fragedă pruncie, iar una dintre activitățile desfășurate cu predilecție de fetițe era gătitul. Un gătit în joacă, bineînțeles, cu așezarea ingredientelor pe categorii, făcutul supei, hrănirea copilului (adică al păpușii) șamd. Ei bine, ce-ați zice să le puteți oferi micuților voștri, eventual de ziua lor, niște petrecerii copii în cadrul cărora să "învețe" să gătească pe bune, sub supravegherea unor bucătari profesioniști, într-o atmosferă degajată și de sărbătoare? Este ideea celor de la CulinaryOn și dați-mi voie să vă spun că-mi place.

jocuri copii gatit

Mă uit în jurul meu la copiii de azi și sunt trist. Sunt trist pentru că jocurile generației mele, care te făceau să alergi, să te murdărești, să fugi prin parc sau să te scalzi în râu au fost înlocuite cu șezutul pe scaun și butonatul la tabletă sau telefon. Evident, modernitatea vine cu dezavantajele ei, iar perspectivele nu sunt îmbucurătoare în ce-i privește pe cei mici. Și nu mă refer aici doar la tendința spre o viață sedentară și stricatul vederii, ci și la lipsa unei dezvoltări psihosomatice armonioase și a unui mod constructiv de a te juca și de a-ți petrece timpul. Îmi amintesc de un articol de pe blogul unei profesoare de Limba Română, în care aceasta descria o petrecere a unor copii de părinți cu bani, în care toți participanții s-au așezat pe scaune, paturi sau fotolii și s-au jucat jocurile lor de pe telefon. Petreceri copii de azi! Concluzia adulților prezenți acolo? Ce petrecere reușită, ce copii cuminți!

Dacă și pe dvs vă îngrozește această perspectivă și dacă vreți să-l tentați pe copilul vostru cu un mod inedit și constructiv de a se distra, oferindu-i totodată o petrecere pe cinste de ziua lui, la CulinaryOn se pune în valoare atât spiritul de echipă și cheful de distracție, cât și eventualul talent pentru a găti, în compania unor bucătari profesioniști dornici de a lucra cu cei mici. Pentru câteva ore, odorul vostru va fi un bucătar-șef (sau o bucătăreasă pe cinste) și va învăța secretul aluatului, prepararea pizzei cu diferite topping-uri (la alegerea lui) sau materializarea ca prin farmec a unor deserturi delicioase. Da, e vorba de niște cursuri culinare specifice vârstei, dar în cadrul unor petreceri copii care să-i facă pe cei mici să trăiască niște clipe de vis. Bonus, nu veți avea de pregătit voi prăjituri acasă și de făcut curat după ei.

De fapt, la CulinaryOn se organizează atât cursuri de gătit în joacă și petreceri copii, cât și cursuri de gătit serioase și petreceri corporate. Dar despre partea cu adulții, poate cu o altă ocazie. Până atunci, cu sau fără CulinaryOn, nu-i privați pe copiii voștri de copilăria pe care ați trăit-o voi!